Gezond zwembad

Je ruikt er als eerste een frietlucht en niet een chloorlucht. Dat is volgens de directeur van zwembad De Peppel de omgekeerde wereld. Daarom wil hij naast patat met mayonaise ook alternatieven bieden.

Het horeca-aanbod moet 'gezond, educatief en vers' worden. Na realisatie zal het mij benieuwen of kinderen in de rij gaan staan om een bordje sla met wortelen en tomaten te kopen. Het is trouwens de vraag of zwemlustigen wel graag een chloorlucht ruiken. Ik niet. Maar ook daar wil De Peppel iets aan doen, met een systeem voor luchtbehandeling en plannen voor een natuurgezuiverd buitenbad.

Hoe dat precies met innovatieve filtering werkt, is de vraag, maar ik zie dat meervoudig olympisch zwemkampioene Inge de Bruin haar naam verbindt aan een bad met zo'n systeem. Dus dat zal vast goed werken. Nu de vette hap naar het verdomhoekje wordt verwezen, vraag ik me af of De Peppel rond 5 december iets aan Sinterklaas doet. Want marsepein, chocoladeletters en pepernoten staan nu eenmaal niet te boek als lekkernijen met de hoogste concentratie vitaminen.

Jammer, want ik zou best eens willen zien hoe die oude bisschop in vol ornaat van de bandenglijbaan af zeilt of met zijn staf in de Lazy River dobbert. Dat blijven leuke attracties. Naast het letten op de fysieke gezondheid, vraag ik me af hoe De Peppel financieel gezond kan blijven. Het blijft een raadsel waarom dit armlastige zwembad Polar Bears moet laten schieten, omdat deze zwemvereniging een 'eigen' bad op het Enka-terrein wenst.

 

Freek Wolff