Brand 

Het zal je gebeuren. Zo nu en dan komt er rook onder de motorkap van je auto vandaan. Dat is niet bepaald geruststellend, want als je wilt barbecuen gebruik je daar op je terras andere apparatuur voor. Dus laat je een garage er naar kijken.

Gelukkig zegt de monteur dat de kachel defect is en denk je dat hij het euvel heeft verholpen. Rij je opgewekt naar huis, maar zie je onderweg dat je vehikel nog meer gaat roken dan ooit en zie je een oranje gloed onder de auto. Bovendien liet het voertuig een weinig geruststellend spoor van vloeistof op straat na. Eenmaal thuis geparkeerd, kun je nog net op tijd je Volvo uitspringen, voordat deze in lichterlaaie staat. De brandweer is snel ter plekke, maar de auto is helaas total loss.

Ik mag toch hopen dat die zelfde brandweerlieden goede zonnepanelen op het dak van de kazerne hebben gekregen. Maandag is daar namelijk een begin gemaakt van de aanleg van de zogenoemde burgerzonnecentrale. Maar liefst 454 panelen gaan voor groene energie zorgen. Supergoed!

Ik lees dat een speciaal bedrijf hier voor gaat zorgen, dus ik neem aan dat het goed komt. Maar ja...van een garage verwacht je ook dat je auto in goede handen is. De installatie gaat op 1 april energie leveren. Laten we hopen dat dit geen grap is en dat die zonnepanelen het goed zullen doen. Zodat ze niet in brand zullen vliegen door oververhitting in onze zomerzon. Want anders moet de brandweer een thuiswedstrijd spelen en ik vermoed dat ze daar niet op zitten te wachten.

 

Freek Wolff