Zondag 1 juli Interculturele Ontmoeting in de pluktuin van Très Jolie in De Glind

22-06-2018, 10:35 | Lezersnieuws | Elly


 

Zinnige activiteiten rond VluchtelingenDag

Rond de Internationale Dag van de Vluchteling zijn er in onze regio veel zinnige activiteiten. Zo organiseert Vrijzinnig Lunteren op zondag 1 juli vanaf 13.30 uur in pluktuin Très Jolie in De Glind een interculturele ontmoeting. Immers, ontmoeting, gesprek en contact zorgen voor wederzijds begrip.

De Internationale Dag van de Vluchteling is een speciale herdenkingsdag die jaarlijks gevierd wordt op 20 juni. De dag werd in 2000 ingesteld via een speciale resolutie door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om begrip voor vluchtelingen aan te kaarten en hun bijdragen aan de vrede te vieren. Deze Dag van de Vluchteling wordt in meer dan honderd landen gevierd. In onze regio organiseren de Vrijzinnigen verschillende activiteiten. Centraal staat: we willen elkaar beter leren kennen. Hierdoor ontstaat meer begrip voor ieders situatie.

Kijk op www.zinnige-activiteiten.nl voor meer informatie.

Deze prachtige tuin is de ideale plek  voor onze volgende Interculturele Ontmoeting. Theresia, Juliëtte en Emile ontvangen ons, samen met deelnemers van de laatste ontmoetingen en nieuwkomers, om elkaar beter te leren kennen en ons allemaal thuis te laten voelen. Samen de natuur te ervaren, daar rondgeleid worden, te lunchen met ter plekke gemaakte pizza`s uit de houtoven, producten van de tuin te proeven, met elkaar te praten en herinneringen te delen.

Het is nodig een schatting te maken, hoeveel mensen naar de pluktuin komen. En…graag willen we weten hoeveel mensen plaatsen over hebben in hun auto om anderen mee te nemen, die geen auto hebben.

Opgave bij: http://tresjoliefruittuin.nl/

De lezing in het Witte Kerkje in Lunteren door Anne-Maria van Hilst om 10.30 uur gaat gewoon door.