Weeskinderen in nood, hebben zij nog wel een thuis in 2019?

10-12-2018, 14:40 | Lezersnieuws | Thomas

In Ede bestaat een levende gemeenschap van mensen afkomstig uit Myanmar, ook wel Birma genoemd. Deze mensen behoren tot een minderheidsgroep uit Myanmar, de 'Karen', die vanwege oorlog hun land moesten verlaten.

Ook mijn vrouw is afkomstig uit het land Myanmar en op 3 jarige leeftijd heeft zij met haar familie Myanmar moeten verlaten. Een jaar lang moest zij te voet vluchten, tot zij in een vluchtelingenkamp in Thailand aankwam. Daar heeft ze ongeveer 10 jaar gewoond, tot ze op uitnodiging naar Nederland mocht komen. Na enige tijd in Amersfoort gewoond te hebben, kwam zij met haar gezin in Ede terecht. Nog steeds wonen er veel Karen in Ede en één keer per maand hebben zij een eigen kerkdienst in de Goede Herderkerk. 

Via vrienden en familie van ons in Myanmar zijn wij betrokken geraakt met het weeshuis 'Love's Light' in Myanmar. Het weeshuis is in dringende nood, want de kinderen moeten eind december het weeshuis verlaten. Zij wonen namelijk in een gehuurd huis, maar de verhuurders willen het voor andere doeleinden gaan gebruiken en zetten de kinderen van het weeshuis eruit.

We laten toch samen niet gebeuren, dat deze kinderen geen veilig thuis meer hebben in 2019? Daarom hebben wij een website opgezet om geld in te zamelen.

Helaas zijn er nauwelijks non-profit organisaties actief in deze regio, waardoor ondersteuning op grote schaal niet mogelijk is. Het weeshuis lijkt aan haar lot overgelaten... Hierdoor zijn er ook geen marketing budgetten of wat dan ook, alles is op basis van vrijwilligerswerk en eigen inzet.

In de eerste 24 uur dat de website online was, is er tegen de 1.500 euro ingezameld! Echter, de donaties lopen nu droog, omdat de meeste donaties vanuit ons directe netwerk kwamen.

Heeft u een hart voor kinderen? Steun dan ook het weeshuis Love's Light in Myanmar, door een bijdrage te doen op onze website.

Samen geven wij deze kinderen een thuis voor de toekomst!

Met hartelijke groet,
fam. van Engelenhoven - Htoo
www.geefeenthuis.nl