• Deelnemers wandelevenement en begeleiders

    Bertil Kaspers

wandelevenement voor mensen met etalagebenen een succes

14-06-2018, 11:07 | Lezersnieuws | Wietske

Voor alle mensen met Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, organiseerden de bij ClaudicatioNet aangesloten fysiotherapeuten uit de regio Gelderse Vallei op zaterdag 2 juni jl. een uniek en gratis wandelevenement. We kunnen terugkijken op een geslaagd en succesvol eerste editie van dit evenement.

Dit evenement vond plaats bij de atletiekbaan van CAV Climax op sportpark Hoekelum in Ede in samenwerking met Sportservice. De  deelnemers deden eerst mee aan een gezamenlijke warming-up en daarna werden ze uitgedaagd om zo ver mogelijk te wandelen op de atletiekbaan. Tijdens het wandelen werden ze begeleid en aangemoedigd door de aanwezige fysiotherapeuten en wandelverenigingen. De ondersteuning, het saamhorigheidsgevoel en het feit dat zo’n atletiekbaan lekker loopt, zorgde ervoor dat er heel wat grenzen werden verlegd. Na zo’n anderhalf uur in beweging te zijn geweest kreeg iedere deelnemer een wandeldiploma, een medaille en een klein presentje. Ook werden er nog contacten gelegd met aanwezige wandel- en sportverenigingen uit de regio om zo de looptherapie een mogelijk vervolg te geven.

ClaudicatioNet is een landelijk dekkend netwerk waarin gesuperviseerde looptherapie wordt aangeboden voor patiënten met Claudicatio Intermittens (etalagebenen) door gespecialiseerde fysiotherapeuten. De bij ClaudicatioNet aangesloten fysiotherapeuten uit de regio Gelderse Vallei hebben zich verenigd. Regelmatig komen ruim 20 therapeuten bij elkaar om kennis met elkaar te delen om zo de kwaliteit van de zorg zo hoog mogelijk te houden. Ook vindt er regelmatig overleg plaats met de vaatchirurgen van ziekenhuis Gelderse Vallei.

Meer informatie is te vinden op www.claudicationet.nl.