Vrijheid van meningsuiting

21-03-2018, 14:02 | Lezersnieuws | Daphne

 

Woensdag middag, 21 maart 2018. De dag waarop men mag stemmen voor de gemeenteraadverkiezingen en het referendum. Als vrouw van 77 jaar, ging ik samen met mijn twee buurmeisjes stemmen in Cultura. Een openbare ruimte, waar iedereen welkom is. Tot mijn grote spijt, werden mijn buurmeisjes door een oudere meneer aangesproken, op het feit dat ze lesbisch zijn. Deze meneer ging te keer en liet zijn mening op een negatieve manier duidelijk weten aan ons. Onbeschoft gewoon, dat je als vrouw van 77, niet eens rustig met 2 jonge meiden kunt gaan stemmen. Wat denkt deze meneer wel niet..

 

Die twee jonge mijden zijn tevens mijn mantelzorgers en doen werkelijk waar alles voor me. Ze helpen me met boodschappen doen, het huishouden en zorgen ervoor dat ik op mijn leeftijd nog buiten kan komen en kan genieten van het leven.

 

Wat maakt het nou uit dat deze jonge meiden verliefd op elkaar zijn? Ik denk dat er veel jonge meiden op deze wereld zijn die een oude vrouw van 77 jaar niet vrijwillig zouden helpen, ten koste van hun eigen vrije tijd. Deze meiden zijn veel meer dan ‘lesbische vrouwen die zich zo snel mogelijk moeten bekeren, omdat dit niet mag van jezus en ze anders in de hel komen’. Dit zijn de twee meest zorgzame jonge meiden die ik ooit gezien heb.

 

Na het stemmen wandelden we terug naar huis. We werden aangesproken door twee oudere mensen die naar een crematie moesten, maar de weg niet konden vinden. Deze twee lieve jonge meiden hebben toen direct aangeboden om hen te brengen met de auto, zodat ze nog op tijd konden komen.

 

Ik vind dat iedereen zijn of haar mening mag uiten, maar doe dit dan wel op een respectvolle manier! Denk ook even verder na, voordat je er zo maar gemene woorden uitgooit. Ook ik geloof, maar ik vind daarom juist dat je iedereen moet accepteren.

 

Willie Hardeman