• Nieuwe tovertafel bij verzorgingshuis De Maanderzand

    Rotary Ede-Kernhem
  • Nieuwe tovertafel bij verzorgingshuis De Maanderzand

    Rotary Ede-Kernhem

Verzorgingshuis Het Maanderzand blij met nieuwe tovertafel

14-09-2018, 11:26 | Lezersnieuws | Kelderman

Afgelopen donderdag 13 september waren de leden van Rotaryclub Ede-Kernhem op bezoek bij verzorgingshuis Het Maanderzand om met eigen ogen het succes van de Tovertafel te aanschouwen.

De Tovertafel werd eerder dit jaar al door Rotary Ede-Kernhem aan Het Maanderzand beschikbaar gesteld.

Voorzitter Henk Boxma van Rotary Ede-Kernhem is zichtbaar onder de indruk. “Vorig jaar hebben wij ons ingezet om voor verzorgingshuis De Honskamp in Lunteren de aanschaf van een tovertafel mogelijk te maken. Door actieve fondsenwerving is het gelukt om de benodigde middelen bij elkaar te krijgen. Sterker nog, er was zelfs financiële ruimte voor een tweede tovertafel. Het doet ons goed om te zien dat deze nu succesvol in gebruik is bij Het Maanderzand”, aldus een trotse Boxma.

Mevrouw Ilse Herikhuisen van Het Maanderzand vertelt “We hadden al langer de wens voor de aanschaf van een tovertafel, maar de middelen in de zorg zijn beperkt. Wij zijn erg dankbaar dat wij hem nu toch via een Rotaryclub initiatief hebben mogen ontvangen. Wij kunnen hem op drie posities ophangen, waaronder ook in de ruimte voor dagopvang. En het werkt; onze eerste ervaringen zijn zeer positief”.

De tovertafel is ontwikkeld door Hester Le Riche en is gebaseerd op wetenschappelijk promotieonderzoek aan onder andere de TU Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam.

De tovertafel verleidt door middel van speelse lichtprojecties kinderen, volwassenen en ouderen om in beweging te komen en samen plezier te hebben. Zowel op mensen met dementie, een verstandelijke beperking of mensen met een autistische aandoening heeft de tovertafel aantoonbaar effect op de kwaliteit van leven.