• Verkleed en goed gemutst

    Riet Beaujean

Verkleedkist in het Kijk en Luistermuseum

21-12-2017, 14:30 | Lezersnieuws | Riet Beaujean

Een ouderwetse verkleedkist met kleren voor kinderen en volwassenen. Dat is een van de nieuwe aanwinsten, waardoor een bezoek aan het museum nog leuker wordt dan het al was. Verkleed en wel op de foto is een mooie herinnering voor later.

Het Kijk en Luistermuseum is bekend om de collectie mechanische muziekinstrumenten, zoals speeldozen, draaiorgels en straatpiano's.

In de muziekzaal kun je zien en horen hoe mensen van muziek genoten toen er nog elektriciteit was. Veel instrumenten zijn al meer dan een eeuw oud en hebben nog steeds een mooie heldere klank. Kinderen kunnen helpen bij het ze laten spelen.

Andere delen van het museum: de textielcollectie, het schooltje en de boerendeel waren nog niet zo interactief. Daar moest verandering in komen en nu is er onder meer een verkleedkist.

Je kunt je verkleden zoals de mensen er honderd jaar geleden uitzagen. De kist herbergt schorten, jurken, kielen, mutsen en petten, voor groot en klein.

Ook het schoolklasje is beter toegankelijk geworden. Je kunt plaatsnemen in een oude schoolbank en zelf aan de slag met een leesplankje. En op de boerendeel is een stukje ingeruimd, speciaal voor kinderen. Daarin staat ook een makkelijke stoel, waarin bijvoorbeeld opa - al dan niet verkleed - kan gaan zitten voorlezen.

De wisseltentoonstelling 'Aan tafel' toont fraai gedekte tafel met fonkelend kristal, porseleinen serviezen en elegant bestek van de gegoede burgerij in ons land uit de eerste helft van de vorige eeuw.

Natuurlijk kun je in het museum leuke muziekdoosjes kopen en is er het authentieke kruidenierswinkeltje, met snoep van vroeger voor de prijsjes van toen. Altijd goed voor een knallende afsluiting van het museumbezoek.

EINDE PERSBERICHT

Kijk & Luistermuseum

Kerkstraat 1, 6721 VA Bennekom

T 0318-414629

kijkenluistermuseum.nl

facebook.com/kijkenluistermuseum

www.kijkenluistermuseum.nl