• v.l.n.r. Heleen van der Sluijs, Marlies en Björn van Veelen

    Carel de Vries

Uitgezonden uit Ede naar Indonesië en Bosnië

11-06-2019, 08:36 | Lezersnieuws | Carel

Op zondagavond 9 juni zijn Björn en Marlies van Veelen en Heleen van der Sluijs uitgezonden vanuit de Oudekerk in Ede, voor een periode van 6 jaar. Björn en Marlies gaan naar Java, Indonesië en willen zich daar inzetten voor het jeugdwerk in de kerk en gehandicaptenzorg. Heleen vertrekt naar Sarajevo, Bosnië om een kleine kerk te ondersteunen in haar diaconale en missionaire taak. De uitzending wordt georganiseerd door de Gereformeerde Zendingsbond GZB.

De uitzendingsdienst werd geleid door de wijkpredikant ds. J.M. Molenaar. De tekst voor de preek was Handelingen 4: 13, onder het thema: ‘Herkenbaar tot op Jezus!’ De uitzending werd verricht door ds. J.P. Ouwehand, directeur van de GZB.

Naar het avontuurlijke Indonesië

“Wij geloven dat we ons werk in Indonesië niet zonder onze God kunnen doen” zeggen Björn en Marlies. “Wij willen ons inzetten voor alle lagen van de bevolking: Arm en rijk, oud en jong, hoogopgeleid en werkloos”. Het echtpaar krijgt van de predikant van de Oudekerkgemeente, ds. J.M. Molenaar, de bemoedigende tekst uit de Bijbel mee: “Jezus zegt: In de wereld zal je verdrukking hebben, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen” (Joh. 16:33).
 

Opbouwen in Sarajevo

 “De liefde van Jezus wil ik graag delen met mensen in Bosnië” motiveert Heleen haar uitzending naar Bosnië. “Ik wil graag de kerk daar sterker maken en laten groeien”. Ook zij krijgt een tekst mee: “Jezus zegt: En zie, ik ben met u al de dagen tot de voleinding van de wereld” (Matth. 28:20).