• TweeVV Heren 1, van links naar rechts staand: Kees Schipstra, Casper Kooi, Sander Lammertink, Jurjen Landman, Maarten van Wensveen, zittend: Johnny Bos, Aldo Kranenbarg, Niels Velthuijs, Martijn Drost, Vincent Oostindie

    TweeVV

TweeVV heerst bij kampioen

15-04-2018, 23:38 | Lezersnieuws | Kees

TweeVV HEERST BIJ KAMPIOEN

In een van buiten sfeerloze maar van binnen gezellige Ark van Oost in Nijmegen nam het eerste herenteam van de Edese volleybalvereniging TweeVV het op tegen Pegasus, de nummer één op de ranglijst en al kampioen.

In de eerste set was duidelijk te merken dat TweeVV wat glans van de kampioenschaal van Pegasus wilde afhalen; het spel was goed en stabiel waardoor de eerste set naar de Edenaren ging. Wie denkt dat Pegasus het rustig aan zou doen omdat het kampioenschap toch al binnen was, vergist zich deerlijk: aan de wissels en time-outs was af te lezen dat ook deze wedstrijd gewonnen moest worden. Op de avond van de uitreiking van de kampioenschaal zou een verlies in eigen huis op z’n minst een smetje zijn. In de tweede set werd de servicedruk van Pegasus opgevoerd en kon TweeVV niet hetzelfde niveau als in de eerste set brengen. De ervaren coach Aldo Kranenbarg greep daarom in en dat zorgde voor een totaal omgekeerd beeld in de derde set: waar Pegasus de tweede set won met 25-14, won TweeVV de derde set met 15-25. In de vierde set golfde het spel op en neer en deze set bleef een thriller tot 22-22 op het scorebord stond; Pegasus hield het hoofd het koelst, waardoor de vijfde set de beslissing moest brengen.

TweeVV keek binnen de kortste keren tegen een achterstand van 6-1 aan maar toonde veerkracht door deze stand met inzet en tactisch inzicht om te buigen zodat met 6-8 van veldhelft gewisseld werd. Deze voorsprong gaf TweeVV niet meer uit handen.

Er rest dit volleybalseizoen nog 1 wedstrijd voor TweeVV en dat is tegen de nummer twee, Volvera. Bij een goed resultaat kan TweeVV stijgen van de vierde naar de derde plek. Deze thuiswedstrijd wordt zaterdag 21 april gespeeld om 16:45 in sporthal ’t Riet, toegang gratis.

Pegasus Heren 3 - TweeVV Heren 1 Setstanden: 22-25, 25-14, 15-25, 25-22, 11-15