• Quinty van Ingen en Noortje Dekker halen 4 medailles

    .
  • Turnsters PiT scoren veel madailles in Breda

    .

Turnclub P.i.T met dertig medailles huiswaarts

04-12-2017, 22:50 | Lezersnieuws | Turnclun PiT

Afgelopen weekend vond de Turn Totaal Breda Cup plaats, maar ook de 1e voorronde voor een aantal tweede en derde divisie turnsters van P.i.T in Amersfoort' s Een druk weekend waarin sommige turnsters zelfs twee dagen achter elkaar hun kunsten mochten laten zien,

Op zaterdag kwamen 21 turnsters uit divisie 1 t/m 3 in actie tijdens de Turn Totaal Breda Cup. De pupillen 1 N3 Quinty van Ingen en Noortje Dekker begonnen de dag sterk met 4 medailles op sprong, balk en vloer. De 8 N1 turnsters Fien Cornelissen, Lize van Elst, Chayenne Raaijmakers, Esmée Koudijs, Rozemarijn de Bree, Yuna Pels, Emma vd Heuvel en Izzie Schardijn vulden dit aan met nog eens 10 medailles. Na deze wedstrijd was het de beurt aan jeugd E turnsters Daantje de Vries, Steffanie Bos en Emma van Eden die samen 4 medailles bij elkaar turnden en debutante Jasmijn Middelman Senior C deed daar nog een schepje bovenop met een bronzen plak.

Zeven bovenbouw turnsters uit divisie 1 en 2 Marleen Epskamp, Sofie Radstaake, Olivia vd Heuvel, Marit van Rabenswaaij, Ilse Heuseveldt, Tina Hooijer, Rosan Schrama sloten de dag ook nog eens verrassend af met 8 medailles.

Bij de junioren divisie 3 turnde Kim Butz voor het eerst een nieuwe sprong op een wedstrijd. Shin van Voorthuizen turnde een nette brugoefening, op vloer en balk maakte zij helaas wat foutjes. Noa-Mae Blackwell ging naar huis met ZILVER voor sprong!

Lieke Snoijink en Jaël Zuidema (jeugd N4) begonnen de wedstrijd op balk. Lieke liet een prachtige oefening zien en mocht hiervoor het GOUD ontvangen. Jaël werd helaas benadeeld op sprong, maar ook zij is weer een ervaring rijker en laat groei zien in haar programma!

In Amersfoort werd de eerste voorronde geturnd van de regio voor Jeugd E turnsters Emma van Eden en Daantje de Vries. Emma turnde niet zo'n stabiele wedstrijd, maar turnde wel een nieuwe en hele mooie sprong! Zij werd 16e. Daantje turnde zich met haar prachtige uitstraling naar het GOUD en is al verzekerd van de halve finale.

Sofie van Elst en Marleen Epskamp (Junior C) turnden direct tegen 38 andere turnsters vanuit het hele district. Op Marleen zijn we bere trots, tweede dag op rij wedstrijd en ook nog eens voor het eerst in lange tijd een stabiele wedstrijd zonder grote fouten! Ze bezette de 24e plaats. Sofie wist zich in dit grote en sterke veld naar een 7e plek te turnen! De doorstroming is nog niet bekend, maar een plaatsing voor de kwart finale zit er waarschijnlijk al wel in!