Teleurstelling bij korfballers Reehorst 45

22-09-2018, 19:58 | Lezersnieuws | Astrid

Op zaterdag 22 september stond de wedstrijd tegen Keizer Karel in Nijmegen op het programma. De vraag vooraf was of de spelers van Reehorst ’45 de factoren ‘(echt) gras’ en ‘slechte weersomstandigheden’ zouden kunnen negeren en de wedstrijd naar zich toe zouden kunnen trekken door lekker vrij te korfballen. Coach De Graaf gaf zijn team in de voorbespreking mee om slim te spelen en diversiteit in het spel aan te brengen.

Keizer Karel was vanaf het begin zeer scherp en kwam daardoor al snel op een ruime voorsprong van 5-0. Het lukte Reehorst ’45 de hele eerste helft niet om in het spel te komen en bleef daardoor achter met scoren. In de rust keek de ploeg van De Graaf tegen een achterstand van 9-4 aan.

De Graaf sprak zijn team in de rust moed in en hoopte dat zijn spelers in de tweede helft assertiever en gretiger zouden spelen. In de tweede helft kwam Reehorst ’45 wel beter uit de verf dan in de eerste helft. De wissels die werden ingezet, vielen goed in. Toch hield Keizer Karel de regie in handen. Reehorst ’45 verloor uiteindelijk met 16-10 en keerde zonder punten huiswaarts.

De Graaf vond dat er echt meer in had gezeten, zeker gezien de goede trainingsprestaties die het team elke week levert.

Op zaterdag 29 september om 15.30 uur zal Reehorst ’45 het in Eindhoven opnemen tegen PSV.