• Hosts Marc de Hond en Annet de Boer met de sprekers van TEDxEde 2018

    TEDxEde
  • De eventlocatie BIT MeetMe

    TEDxEde

TEDxEde 2018: bron van energie en inspiratie

23-09-2018, 20:57 | Lezersnieuws | Saskia

Ede - De energie spatte er vanaf tijdens de zevende editie van TEDxEde, de lokale variant van de internationaal befaamde TED Conferenties. Dankzij de interactieve presentatie van Marc de Hond en Annet de Boer zat de sfeer er al meteen goed in bij het publiek dat op donderdag 20 september aanwezig was bij BIT MeetMe. En dat paste perfect bij het thema van dit jaar: Source of Energy.

TEDxEde wil mensen verbinden, aan het denken zetten en inspireren. Zoals Mark Dees, ambassadeur van Ede Foodstad het in zijn openingswoord formuleerde: ‘Vanavond krijgt u een groot cadeau. Neem het mee, pak het uit. En doe er morgen iets goeds mee.’ Dat is de intentie van TEDxEde. En dat is de sprekers donderdagavond met hun TED Talks gelukt, getuige de positieve reacties van de bezoekers.

Ideas Worth Spreading
Inspirerend was bijvoorbeeld het moedige en persoonlijke verhaal van Evelyn Koelewijn over de Kracht van Imperfectie. Thomas Luttikhold,  Nederlands eerste wastewatcher, vertelde over het bestrijden van voedselverspilling. Martijn Visser, de huidige Nederlandse VN Jongerenvertegenwoordiger, deed een dringende oproep aan jongeren en ouderen om samen te werken aan een leefbare toekomst voor de wereld. Ook de andere sprekers hadden Ideas Worth Spreading, de slogan van de TED Conferenties.

Krachtig concept
Het concept van TEDxEde bewees ook ditmaal haar kracht. De TED Talks werden  afgewisseld met entertainment. En fooddesigner Christian Weij van Puur-E bereidde een heerlijk walking dinner, bereid met regionale producten. Anders dan in voorgaande edities werden de meeste Talks in het Nederlands gehouden, zodat ieder woord binnenkomt. Ook vond het event voor het eerst plaats bij een van de partners van TEDxEde, BIT internet technology. De intieme setting van BIT MeetMe stimuleerde interactie tussen de bezoekers, precies zoals de organisatie voor ogen had.

Verwachtingen overtroffen
TEDxEde is een evenement dat geheel gedragen wordt door vrijwilligers. Dankzij hun inzet en de bijdragen en medewerking van sponsoren en partners was ook de zevende editie van begin tot eind geslaagd. Zoals TEDxEde-voorzitter André Schaap in zijn slotwoord zei: ‘Ik ben een hele trotse voorzitter. Wat ik vandaag gezien heb, overtreft onze verwachtingen.’

TEDxEde 2018 gemist? De opnamen van het evenement zijn te bekijken via de Facebookpagina van TEDxEde: www.facebook.com/tedxede.