• feestelijke overhandiging van cheque van ruim 12.000 euro in 2017.

  Claudia Phefferkorn/Soroptimist Club Ede
 • Filmposter Difret

  Mehret Mandrefo, producer Difret
 • flyer Movie and More Ede

  Soroptimist Club Ede
 • Organisatie: Soroptimist Club Ede

  Soroptimist

Soroptimist-event Movie and More in CineMec

21-02-2018, 00:00 | Lezersnieuws | Jacqueline Kronenburg

Dinsdag 13 maart is Pathé CineMec Ede 'the place to be' : nu al voor de twaalfde keer organiseert Soroptimist Club Ede daar het succesvolle benefiet-filmevent Movie and More. Met het kopen van een filmkaartje voor de indrukwekkende film 'Difret' ondersteun je meisjes die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel in India.

Elk jaar slaagt het actieve Edese vrouwennetwerk erin om een opbrengst van rond de 10.000 euro te realiseren voor een project dat de positie van vrouwen en kinderen verbetert. Movie and More is een compleet avondje uit, met een drankje/hapje, de mogelijkheid om grote prijzen te winnen bij de loterij en tegenwoordig ook nog de optie vooraf van een heerlijk Oosters/Indiaas buffet te genieten. Food of Cultures uit Wageningen sponsort maar liefst 50 procent van elke verkochte maaltijd voor het goede doel. Van Veen Advocaten is hoofdsponsor van Movie and More. Vorig jaar bezochten ruim 600 bezoekers uit de wijde omgeving het event.

Dit keer is de Ethiopische speelfilm Difret geselecteerd, een film die Angelina Jolie als uitvoerend producent heeft. De aangrijpende film vertelt het waargebeurde verhaal van een jong Ethiopisch meisje dat zich verzet tegen de 'huwelijk door ontvoering'- traditie op het platteland.

In actie tegen mensenhandel

Dit jaar steunt Soroptimist Club Ede het project Confidence Centre van Stichting Justice and Care in India. Doel is het bieden van een gecertificeerde training aan jonge meiden zodat ze zo goed mogelijk voorbereid zijn op een baan, een veilige plek hebben om elkaar te ontmoeten en ze kunnen werken aan preventie van mensenhandel van vrouwen in hun dorpen. Stichting Justice en Care is een internationale organisatie die slachtoffers van mensenhandel en slavernij in Zuid-Azië opspoort, bevrijdt en ondersteunt, daders voor het gerecht brengt en criminele netwerken ontmantelt.

Programma: 17.30 uur Oosters buffet (vooraf reserveren tegen meerprijs van 12,50 euro); 18.30 uur ontvangst met koffie/thee en mogelijkheid loten te kopen; 19.30 start programma in Expotheater met projectpresentatie, film en bekendmaking hoofdprijs; 22.00 uur hapje/drankje en bekendmaking prijzen loterij.

Kaarten voor Movie and More zijn voor 20 euro te koop bij leden van Soroptimist Club Ede, via movieandmore@soroptimistede.nl . Kaarten voor het Oosterse buffet (12,50 euro) zijn tot 7 maart te reserveren. Voor meer informatie over Soroptimist Club Ede en het project: www.soroptimistede.nl