• Girlsday 2018 bij 4PS

    4PS

Softwarebedrijf 4PS opent haar deuren voor 'Girlsday'

13-04-2018, 09:00 | Lezersnieuws | anneloes

Donderdag 12 april 2018 was het tijd voor ‘Girlsday’, een landelijk initiatief van VHTO om jonge meiden kennis te laten maken met het werken in techniek en ICT. Het was inmiddels de vijfde keer op rij dat  softwarebedrijf 4PS hieraan deelnam, ook dit keer was het een geslaagde ochtend! Aan de hand van verschillende spellen kreeg de groep scholieren een beeld van hoe het werken bij een ICT-bedrijf als 4PS zou kunnen zijn.

‘Meer dan programmeren’

Nadat de groep meisjes van middelbare school Het Streek uit Ede het 4PS-kantoor had gevonden, was het tijd om van start te gaan. Na een kort welkom gingen ze in groepjes aan de slag met de spellen om een idee te krijgen vanuit welke rollen je in een ICT-bedrijf kun werken. Ze kwamen er al gauw achter dat het meer dan alleen maar programmeren is, denk maar aan functies bij Sales, Consultancy of Support. Het programmeren ontbrak natuurlijk niet, een aantal 4PS Developers en Testers had een leuke opdracht voorbereid waarbij de deelnemers echt aan het programmeren moesten, ze hebben een heuse app gemaakt!

Enthousiasme voor ICT

Tijdens de pauze kon iedereen onder het genot van suikerspin en soesjes ervaringen delen, om vervolgens verder te gaan met spelronde twee. Afsluitend was er een lunch, waarbij de meiden te horen kregen welk groepje de meeste punten had gescoord met de verschillende spellen en opdrachten. 4PS kijkt terug op een leuke ochtend, waarbij de deelnemende collega's hun best hebben gedaan deze meiden enthousiast te krijgen voor het werken in de ICT-sector. Veel vrouwelijk bèta-/technisch en ICT-talent gaat verloren, omdat meisjes op jonge leeftijd vaak geen weet hebben van de mogelijkheden qua beroepen in deze richting. 4PS draagt daarom graag een steentje bij!