• Showband Irene Ede

    Showband Irene Ede

Showkorpsen Irene Ede viert 70-jarig bestaan met reünie

24-06-2019, 18:55 | Lezersnieuws | jonatan

Ede, 21 juni 2019: Showkorpsen Irene uit Ede bestaat dit jaar 70 jaar en viert dit met een reünie voor alle oud-leden, instructeurs en vrijwilligers op zondag 7 juli in haar clubgebouw “De Kei” op de Peppelensteeg 12 in Ede.

Showband Irene Ede is opgericht in 1949 als muziekgezelschap dat gymnastiekuitvoeringen muzikaal ondersteunde. In de loop van de jaren heeft dit gezelschap zich ontwikkeld naar een tamboer- en pijpercorps en sinds de jaren 80 naar de huidge showband. Inmiddels bestaat de vereniging uit een jeugdafdeling (Jeugdshowband Irene), een showband (Showband IRENE) en sinds 2010 een derde orkest genaamd “Irene Drie” (Iren3), een orkest tussen een stageband en dweilorkest in.

Peter van der Jagt, voorzitter van Showkorpsen Irene:

“Wij zijn trots op onze prachtige vereniging en op het feit dat wij al 70 jaar ons publiek mogen vermaken met onze passie voor muziek. De reünie op 7 juli is voor ons een mooi moment om herinneringen op te halen met (oud-)leden en om vooruit te kijken en onze plannen voor de toekomst te presenteren. Want onze vereniging zit niet stil, zo behaalde onze showband op het WMC 2017 in Kerkrade een notering in de top 10 van de beste Nederlandse showkorpsen in de hoogste divisie (World Division) van de categorie ´Show´.

Aanmelden voor de reünie en de bbq Kan via http://www.irene.nl/aanmelden-irene-70-jaar-reunie-bbq/