• Melissa Ouwehand met winnende foto Vakprijs Ceremonie

    Peter Kos

Selijn Fotografie wint Bruidsfoto en -film Award

29-05-2018, 20:15 | Lezersnieuws | melissa

Melissa Ouwehand van Selijn Fotografie wint vakprijs  Bruidsfoto & Film Award 2018 Maandagavond 28 mei zijn de Bruidsfoto & Film Awards 2018 uitgereikt tijdens een feestelijk event in De Buiksloterkerk in Amsterdam. De verkiezing werd dit jaar voor de veertiende keer op rij georganiseerd. Bruidsfotograaf Melissa Ouwehand  uit Ede sleepte hierbij de vakprijs  in de categorie Ceremonie in de wacht. Uit ruim 1.600 inzendingen nomineerde een onafhankelijke vak- en bruidsparen jury van het evenement begin dit jaar tachtig foto’s in verschillende categorieën. Ook maakten vijf bruidsfilms kans op een prestigieuze Bruidsfoto & Film Award.

Super Trots

'Sinds het begin volgde ik de Bruidsfoto & Film Award. Het was een droom voor mij om genomineerd te worden en ooit op dat podium te mogen staan. En nu was het dan zover, het is een kroon op mijn werk. De erkenning en waardering voor mijn fotografie, doet mij heel veel. Al mijn ziel en zaligheid stop ik erin, het is echt een passie!' Aldus Melissa Ouwehand. 

Bruiloften in Nederland “Bij de verkiezing dit jaar lag de nadruk op beelden van bruiloften die zijn gemaakt in Nederland, vertelt Susan Lippe-Bernard. “Hoewel Nederlandse bruiloften in het buitenland ook prachtige beelden opleveren, vormen deze een relatief klein aantal ten opzichte van het totale aantal bruiloften op Nederlandse bodem”. Om bruidsparen te inspireren die graag hun trouwdag willen vieren buiten Nederland, was er dit jaar speciaal de categorie Destination Wedding”, aldus de internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine en tevens juryvoorzitter. In aanvulling op de internationale vakjury bestaande uit drie professionele fotografen en drie filmmakers, was er dit jaar ook voor het eerst een jury bestaande uit drie bruidsparen.

Of Melissa het hier bij laat? 'Nee, zeker niet, deze Award geeft mij een boost en de motivatie om door te gaan met waar ik het meeste van houd, en dat is de fotografie!

Meer zien van Melissa's werk? www.selijn.nl

Voor alle prijswinnaars, zie www.bbfa.nl