• Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door Carlijn Pluijmakers-Emmen en Petjo Molenaar

    Ellen Duistermaat

Reducations start samenwerking met opleidingscentrum Aventus

11-06-2019, 16:17 | Lezersnieuws | sjoerd

Ede, 11 juni 2019 - Beroepsopleiding REDUCATIONS start een waardevolle samenwerking met opleidingsinstituut Aventus.

Het nieuwe leren
REDUCATIONS geeft sinds ruim een jaar deeltijd animatie- en filmopleidingen. De studenten bestaan uit een bont gezelschap van schoolverlaters, carrièreswitchers en beterworders. Deze gespecialiseerde opleiding is voortgekomen uit de gedachte dat je een leven lang kunt leren. “Ieder punt in je leven kan het moment zijn dat je iets extra’s wilt leren. Wij sluiten hierop aan met de modulaire opleidingen die wij beiden. Onze studenten volgen ze een dag in de week voor een half jaar. Sommige studenten plakken meerdere modules achter elkaar aan, sommige hebben na 1 module genoeg geleerd. Zo vormt iedereen hun eigen studie en studielengte.” Aldus Pluijmakers Emmen, directeur van REDUCATIONS. 
 

In de oude militaire stallen op het kazerneterrein in Ede zit de opleiding boven REDRUM. Een van de grootste film- en animatiestudio’s van Nederland. Dit is geen toeval. De opleiding wordt gevoed door de input van deze makers zodat de studenten precies dat leren wat gevraagd wordt vanuit de markt. De lesprogramma’s worden ontwikkeld vanuit verschillende standpunten en met verschillende kennispartners. Sinds vandaag is de enorm waardevolle samenwerking met Aventus gestart.
 

De samenwerking
“Wat de samenwerking met ons zo bijzonder maakt, is dat wij onze ervaring met duizenden studenten, ons netwerk met het bedrijfsleven en de vraagstukken vanuit de overheid kunnen delen met hen. Aan de andere kant krijgen wij een innovatieve partner terug die nog veel makkelijker kan zoeken en schakelen vanwege de kleine omvang. Zo kunnen we heel gericht kijken naar waar studenten echt behoefte aan hebben, maar ook waar wij docenten in het nieuwe leren kunnen opleiden.”, aldus Petjo Molenaar, sector creatieve industrie bij Aventus. Deze samenwerking biedt enorm veel kansen voor beide partijen en het belangrijkst: is erg waardevol voor de toekomst van het nieuwe leren.