• De schermhal op de Mauritskazerne die omgebouwd gaat worden tot Foodhal

    Christian Weij

Pre-opening SmaakPark Ede met culinaire streekmarkt

22-05-2018, 20:35 | Lezersnieuws | christian

Dit jaar wordt het moment van de waarheid. Christian Weij en Petra Busser hopen aan het einde van het jaar volop in de verbouwing van hun SmaakPark te zitten. Het park wordt een inspirerende kruising tussen een kookstudio, pluktuin en een foodhal met de sfeer van een permanent foodfestival. In afwachting van deze grote verbouwing gebeuren er nu ook al allerlei smaakvolle dingen in de oude schermhal en bijgebouwen op de Mauritskazerne. De hoogste tijd om het SmaakPark te openen en iedereen kennis te laten maken met wat er al is, en wat er in 2019 nog gaat komen.

De pre-opening van het SmaakPark is op zaterdag 2 juni met een smaak-markt in en om de oude schermhal. Verschillende lokale producenten en innovatieve SmaakMakers zullen er van 13:00u tot 17:00u hun producten verkopen en laten proeven. Maar in een SmaakPark moet er natuurlijk ook gegeten en gedronken worden! Christian zal voor deze speciale gelegenheid een aantal lekkere gerechten bedenken op basis van de op de markt aanwezige producten. Deze gerechten kunnen onder het genot van veel gezelligheid en een lekker drankje in de hal en op ons terras genuttigd worden.

Om 16.00 uur zullen we het SmaakPark officieel openen. Hoe we dat gaan doen, houden we nog even geheim. Op deze feestelijke markt is iedereen welkom.

We bouwen het samen

De afgelopen 3,5 jaar is er een mooi plan gemaakt voor de herontwikkeling van de oude sporthal en de 6.000 m2 omliggende grond op de Mauritskazerne. De grond is bestemd voor een eetbaar park, twee B&B aardewoningen en diverse ondergrondse kassen en torens waar – met behulp van scholen, universiteiten en andere kennisinstellingen - geëxperimenteerd zal worden met nieuwe vormen van voedselproductie en voedselverwerking. In de foodhal geven we kleine- en/of startende food ondernemers een plek om hun producten te maken, verkopen en aan onze gasten te laten proeven.

Maar ook jij kan één van onze partners worden. Omdat het SmaakPark de Food ontmoetingsplek van de regio moet worden, willen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij de realisering van het plan. Crowdfunding is hier het perfecte middel voor. Op 2 juni geven we je graag informatie over de mogelijkheden en kun je als één van de eerste ambassadeur worden van het SmaakPark.

Samenvattend

Datum: zaterdag 2 juni 2018

Tijd: 13:00 tot 17:00

Locatie: SmaakPark, Kazernelaan 2 D15 in Ede

Meer informatie: www.smaakpark.nl