• Opkomst van beide ploegen.

    DTS Vrouwen 1
  • Eindresultaat van 3-1.

    DTS Vrouwen 1

Pijnlijke terechte nederlaag voor vrouwen van DTS

19-11-2017, 21:41 | Lezersnieuws | Anoek Blankespoor

Met maar liefst 7 overwinningen uit 7 wedstrijden, stapten de vrouwen van DTS vol goede moed in de bus naar Zwolle voor de uitwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle. Om 17.00 uur werd er onder koude omstandigheden afgetrapt.

DTS begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al na 6 minuten op voorsprong door een doelpunt van Willeke Pater, die de bal beheerst in het doel schoot. Na dit doelpunt leken de jonge meiden van PEC Zwolle wakker te worden. Zwolle werd steeds dreigender en kwam meer in de buurt van het doel van Chantal Kersten, wat in de 26e minuut resulteerde in de gelijkmaker, 1-1. DTS bleef echter niet ongevaarlijk. Sofie Houba stuitte op de keepster van Zwolle en ook een schot van Daphne van Kruistum werd door een verdedigster van Zwolle uit het doel gekopt. Het was duidelijk dat het geen makkelijke middag was voor DTS. DTS werd afgetroefd op de duels, was telkens een stap te laat en mistte de echte wil om te winnen. Dat wat er bij DTS ontbrak was bij Zwolle wel zichtbaar.

Ook na de rust had Zwolle de overhand. Een schot van Zwolle werd nog knap met een sliding uit het doel gewerkt door Larissa Libosan, maar na 60 minuten was het dan toch raak voor Zwolle, 2-1. DTS ging meer en meer tegen zichzelf voetballen en kwam na 75 minuten spelen zelfs nog op een 3-1 achterstand. Dit werd ook de eindstand. Al met al een terechte, maar toch pijnlijke nederlaag voor de vrouwen van DTS waar veel van geleerd kan worden.

De ploeg van Linda Helbling heeft een week de tijd om zich te herpakken en zich volgende week te revancheren in de thuiswedstrijd tegen Wartburgia.

Bron: Anoek Blankespoor

Statistieken

Wedstrijd: Jong PEC Zwolle - DTS Ede

Datum: 19-11-2017

Plaats: Zwolle

Ronde: 8e speelronde Topklasse

Eindstand: 3-1 (1-1)

Doelpunten

0-1 Willeke Pater '6

1-1 Zwolle '28

2-1 Zwolle ' 60

3-1 Zwolle ' 75

Opstelling DTS

Chantal Kersten;

Jade Hensen - Larissa Libosan (Sarina Groeneveld) - Ilse van der Zanden - Sanne van Dijk;

Joëlle de Bondt - Eveline Zech (Anoek Blankespoor) - Sofie Houba (Shalisa Leming);

Carolien Filippo - Willeke Pater - Daphne van Kruistum