• Hayo Boerema

    persfoto

Orgelconcert Hayo Boerema

09-08-2018, 15:32 | Lezersnieuws | Berend

Ede - Op woensdag 22 augustus a.s. zal organist Hayo Boerema in de Oude Kerk te Ede het achtste concert verzorgen in de zomerserie.

Op het programma staan werken van: Johann Sebastian Bach (Concerto d-moll nach Vivaldi en ‘An Wasserflüssen Babylon’); Boerema (Improvisatie); Langlais (Canzona uit ‘Folkloric Suite’); en Franck (Grande Pièce Symphonique).

Hayo Boerema (1972) studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert en kerkmuziek bij Marijke van Klaveren. Tevens behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie bij Jos van der Kooy.
Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie bij Barend Schuurman. Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en in Parijs bij Naji Hakim. Bij Ben van Oosten specialiseerde hij zich in het frans-symphonische repertoire.

Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals o.a. in Wenen, Neurenberg, Parijs, St Albans, Nijmegen en Kotka.

Hayo is organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en is verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie. Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk met recitals zowel in binnen- als buitenland.

In 2009 ontving hij van de Société Académique d’Education et d’Encouragement ‘Arts, Sciences, Lettres’ in Parijs de zilveren medaille vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelkunst. Van zijn spel zijn diverse Cd’s verschenen, waaronder het integrale werk van Jehan Alain. Momenteel is hij bezig met het opnemen van de orgelwerken van Olivier Messiaen.

Aanvang 20.00 uur, toegangsprijs: 8,00 Euro.

Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

Verdere informatie: www.orgelshervormdede.nl