• Open huis Pro Persona

    Pro Persona

Open avond Pro Persona Ede tijdens Week van Zorg en Welzijn

14-02-2019, 16:03 | Lezersnieuws | JW

Voor iedereen die meer wil weten over geestelijke gezondheidszorg in de regio Veluwe Vallei

Pro Persona Veluwe Vallei in Ede houdt donderdagavond 14 maart een open avond van 18.30 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom aan de Willy Brandtlaan 20 in Ede. Ben jij benieuwd hoe het er aan toe gaat binnen de geestelijke gezondheidszorg? Maak dan van deze gelegenheid gebruik. Ook als je zelf werkzaam bent in de psychiatrie, en je wilt meer weten over vacatures en opleidingsmogelijkheden ben je van harte welkom.

Er is tijdens de open avond aandacht voor alles wat in de GGZ gebeurt. Professionals van Pro Persona vertellen over hun werk en beantwoorden al jouw vragen. Er zijn rondleidingen door het gebouw en er worden korte films vertoond over de GGZ. Om een indruk te krijgen van de inhoud:

Er is een presentatie over de MAT-training: een  trainingsprogramma om familie en andere mantelzorgers te helpen een goede samenwerking op te bouwen met hun zieke familielid.

Ook geven medewerkers van het zorgprogramma doven en slechthorenden informatie over hun aanbod. De afdeling Jeugd geeft een inkijkje in de Kim- campagne, waarmee Pro Persona aandacht vraagt voor jongeren met psychische problemen.

Tot slot is er ook een banenmarkt met de mogelijkheid om behandelaren en verpleegkundigen te spreken.  Mensen die meer willen weten over vacatures en opleidingen zijn van dus harte welkom.


Ambulant werken: hulp dichtbij de mensen
Pro Persona is gespecialiseerd is in het behandelen van mensen met psychische problemen. Pro Persona werkt meer en meer met ambulante teams in de wijken. Deze teams bieden mensen met psychiatrische problematiek thuis ondersteuning. Bij een toename van klachten is zwaardere zorg mogelijk. Doel is om opnames zoveel mogelijk te voorkomen. Mocht dit toch nodig zijn, dan duurt het verblijf in een kliniek zo kort mogelijk.
 

Nadere informatie per mail:  open.avond.ede@propersona.nl