• foto bakkerij

    Arjan van Bruggen

Oliebollen, kerststol en roomboter amandelstaaf van Ambachtelijke Bakkerij ten Veen verdienen Gouden Bekroning

03-12-2018, 10:14 | Lezersnieuws | corne

Oliebollen, kerststol en roomboter amandelstaaf van Bakkerij ten Veen zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen Bekroond met Goud. Hiermee voldoen de producten aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. Bakkerij ten Veen mag de titel de komende 6 maanden voeren.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerkingen voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen,  wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

De lat ligt hoog
Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud.

Het Nederlands Bakkerij Centrum
Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.