• Logo Doemee-award

    MEE Veluwe

Nomineer nu voor de Doemee-award 2018

25-04-2018, 14:20 | Lezersnieuws | mee

Eind 2018 wordt de Doemee-award uitgereikt. Dit is een prijs voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief in de regio Veluwe inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Iedereen in Ede kan vanaf nu een initiatief nomineren!

“MEE gelooft in de kracht van het collectief”, vertelt bestuurder Simone van Ruth. “Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium”, aldus Van Ruth.

Nomineren www.doemee-award.nl Nomineren van een initiatief van een persoon of organisatie in de regio Veluwe kan tot 1 oktober 2018 via www.doemee-award.nl. De Doemee-award is een initiatief van MEE en wordt in samenwerking met (lokale) partners uitgereikt.

Een vakjury kiest de winnaar Wie naar huis gaat met de Doemee-award wordt niet door MEE bepaald. Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de genomineerden buigen. Daarnaast zorgt de uitslag van een publieke stemronde voor extra gewicht in de schaal. De winnaar wordt eind dit jaar tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.doemee-award.nl of neem contact op met MEE via telefoonnummer 055-526 92 00.