• Oprichter en eigenaar Performers Platform Roel van Dongen

    Roel van Dongen

Nieuw ijkpunt voor artiesten. muzikanten en andere performers

24-05-2018, 18:24 | Lezersnieuws | Roel

PerformersPlatform.nl is een online kennisbank waarin artiesten, muzikanten en performers alle beroepsondersteunende informatie kunnen vinden die nodig is om artiest te worden en artiest te blijven, ongeacht de discipline waarin ze werken.

VAKPRAAT Alle beroepsondersteunende en vakgerichte informatie word verzameld en in begrijpelijk Nederlands op een rijtje gezet. Het gebruik van deze kennisbank met branchegerichte oplossingen, juridisch en fiscale informatie bespaart veel tijd.

MARKETING Daarnaast is er een unieke koppeling met diverse ‘siteclusters’ waarmee de artiest zijn marketing kan verbeteren. Elke “Sitecluster” is bedoeld voor een specifieke doelgroep of vakgebied binnen de entertainmentbranche zoals Straattheater.nl, Zorgentertainment.nl, Huiskameroptredens.nl en Schoolvoorstellingen.nl.

VERZEKERINGEN Heel bijzonder is het aanbod van special ontwikkelde verzekeringen voor artiesten, muzikanten en performers. Denk aan een boekingsverzekering, bedrijfsaansprakelijkheid- en cascoverzekering.

IDEE BESCHERMEN Daarnaast biedt Performers Platform de mogelijkheid om een juridisch correcte bewijsregistratie van ideeën/concepten te verrichten. Deze dienst is in het kader van het auteursrecht en notarieel ondersteund.

SOCIAL MEDIA PLATFORM Performers Platform heeft ook een eigen social-media-platform Artiestenplatform.nl. Dit platform heeft dezelfde functionaliteiten als Facebook maar dan zonder reclames, geen samenwerkingen met bedrijven en/of andere derde partijen en een strikt privacy beleid. Artiesten, muzikanten en andere performers kunnen zich daarop GRATIS aanmelden. 

HOOFDROLSPELER Door het combineren en samenvoegen van boven genoemde initiatieven is Performers Platform hard op weg om in Nederland een prominente plaats te verwerven binnen de entertainmentbranche. Ook op Internet is Performersplatform.nl, met alle gelinkte en gerelateerde siteclusters, een initiatief waar men niet meer omheen kan!

MISSIE De man achter Performers Platform is Roel van Dongen, een echte Brabander. Roel is ruim 33 jaar werkzaam in de entertainmentbranche als beroepsartiest. Met een ruime (internationale) ervaring kent hij de entertainmentmarkt als geen ander. “Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van een nieuwe generatie artistieke en creatieve mensen door ze goed te informeren en voor te bereiden op een mogelijke carrière in deze vrije en vaak wispelturige markt”.