• Een mentorkoppel in actie

    Christiaan Peelen - Samendrie

Netwerkbijeenkomst Mentorproject Laten we Welzijn

06-06-2019, 23:21 | Lezersnieuws | Mentorproject Laten

Donderdagmiddag 13 juni organiseert Mentorproject Laten we Welzijn een interessante netwerkbijeenkomst over de waarde en betekenis van informele steun. Een middag waar hulpverleners, vrijwillige mentoren én jongeren die hulp ontvangen aan het woord zijn. Ook zal er een boeiende lezing gehouden worden door onze spreker Elize Lam. En er is gelegenheid om elkaar uitgebreid te ontmoeten tijdens de netwerkborrel.

Van harte welkom!

Mentorproject Laten we Welzijn

In Ede zijn veel jongeren die op een bepaald gebied vastlopen en zich daardoor in een kwetsbare situatie bevinden. Zoals jonge mensen die leven in eenzaamheid, opgroeien in gebroken gezinnen of zelf geen toekomstperspectief meer zien.

Door deze kwetsbare jongeren te koppelen aan een vrijwillige mentor kunnen zij werken aan hun persoonlijke doelen. Op deze manier leren de jongeren zelf genoeg kracht te ervaren om door hun aangeleerde vaardigheden weer onderdeel van de Edese samenleving te worden.

Zoals Koen: “Door mijn autisme en sociale angsten ging ik niet meer naar school. Ik kwam thuis te zitten en mijn wereld werd heel klein. Mijn mentor heeft mij geholpen. We spraken wekelijks af en open een gegeven moment durfde ik zelf weer naar buiten te gaan. Met haar leerde ik weer met het OV te reizen. Dit jaar ben ik weer begonnen met een opleiding!”

 

Spreker tijdens de netwerkbijeenkomst

Elize Lam is onderzoeker/adviseur bij Steunkracht en verbonden aan het lectoraat Jeugd en Gezin van de Christelijke Hogeschool Ede. Ze is auteur van het boek ‘Risicokind of evenwichtskunstenaar’. Elize zal je meenemen in haar bevindingen over de waarde en betekenis van informele steun. 

Programma donderdagmiddag 13 juni 2019

14.45 Inloop in het Kernhuis

15.00 Start en welkom

15.10 Ervaringen van hulpverleners met informele steun

15.25 Lezing door Elize Lam over De waarde en betekenis van informele steun

16.10 Vragen aan Elize Lam

16.20 Ervaringen van vrijwillige mentoren en jongeren

16.30 Start Netwerkborrel

17.00 Einde Netwerkbijeenkomst

 

Locatie: Het Kernhuis, Parkrand 60 Ede

Tijd: 15.00-17.00u

 

Mentorproject Laten we Welzijn

www.latenwewelzijn-ede.nl

info@latenwewelzijn-ede.nl

06-12354673