• Bos Ede en Demo Nature Today Go

    Janet Boele
  • Demoversie Nature Today Go

    Hidde Hofhuis

Nature Today ontwikkelt platform met alle data over Nederlandse natuur

22-01-2019, 11:54 | Lezersnieuws | miranda

Nederlanders realiseren zich vaak niet welke schat aan natuurinformatie beschikbaar is voor elke locatie. Nature Today Go gaat deze rijkdom zo beschikbaar maken dat je altijd en overal ziet wat er in de natuur om je heen gebeurt, welke dieren en planten je tegen kunt komen en welke natuuractiviteiten je kunt doen. 'Er komt een platform waarop alle beschikbare data van de natuur in Nederland gebundeld worden', vertelt Arnold van Vliet, Edese bioloog aan de Wageningen University en initiatiefnemer van Nature Today Go. Zondag is een crowdfunding gestart, waar iedereen zijn/haar favoriete informatie kan aangeven.

Zodra Nature Today Go beschikbaar is, kun je altijd eenvoudig zien welke (bijzondere en minder bijzondere) dieren en planten je tegen kunt komen, welke gezien zijn en welke de komende dagen te zien zijn. Nature Today Go zal niet alleen interessant zijn in natuurgebieden, maar ook in stad en dorp of in het agrarisch gebied. "Als je in het centrum van Ede loopt, is het bijvoorbeeld mogelijk om te kijken welke vogels je daar tegenkomt, of van welke insecten onlangs melding is gemaakt", vertelt Van Vliet.

Ook maken we het veel makkelijker om hieraan zelf bij te dragen door middel van overzichten van natuuractiviteiten of (vrijwilligers)projecten die bij jou in de buurt uitgevoerd worden en hoe je mee kunt doen.

Crowdfundingactie

Door een financiële bijdrage van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland kunnen we dit voorjaar een start maken met de bouw van Nature Today Go. Om gelijk vanaf de start zo veel mogelijk natuurinformatie beschikbaar te maken, vragen we publiek en organisaties om ons te helpen minimaal 25 duizend euro op te halen via onze crowdfundingactie. Uiteindelijk kan iedereen begin 2020 Nature Today Go gebruiken.

Meer informatie: https://crowdfunding.wur.nl/project/nature-today-go