Muziekkorps Verbindingsdienst officieel vrijwilligersorkest van de Landmacht.

12-02-2018, 21:50 | Lezersnieuws | Majoor bd Henry Beukers

Het Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst (VMTKV) zal vanaf 15 februari 2018 officieel aangemerkt worden als een vrijwilligersorkest van de Koninklijke Landmacht.

Op deze dag, waarop de 144e verjaardag van het Regiment Verbindingstroepen ceremonieel wordt gevierd op de Bernhardkazerne in Amersfoort, zal ook het convenant getekend worden tussen de Staat der Nederlanden, vertegenwoordigd door Bgen J.P.L. Duckers, en de Stichting Regiment Verbindingstroepen, vertegenwoordigd door Luitenant-kolonel Albert van Dijk.

De Inspecteur Militaire Muziek, waaronder alle Defensie orkesten vallen, heeft VMTKV al eerder beoordeeld op de muzikale- en marskwaliteiten, waarvoor het orkest is geslaagd.

Het VMTKV bestaat uit louter vrijwilligers, die allen een speciale band hebben met Defensie. De muzikanten zijn actief dienende militairen, veteranen, oud-militairen of anderszins aan het Regiment verbonden. Het huidige orkest is ongeveer 50 muzikanten groot en heeft vooral afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt.

Het orkest repeteert wekelijks op woensdagavond, o.l.v. dirigent Roger Ritzen en slagwerkinstructeur Peter Semmeling, op de Generaal Winkelman kazerne in Harskamp, waar het orkest een eigen gebouw beheert.

Oorspronkelijk resideerde het orkest op het kazerne complex in Ede, maar moest vanwege de opheffing van dat complex uitwijken naar Harskamp.

Het orkest heeft een drukke en ambitieuze agenda. Op 7 april a.s. geeft het orkest haar jaarlijks traditionele concert op de Generaal Majoor Kootkazerne in Garderen, waar ook de Nederlandse burgers welkom zijn. Men dient zich wel vooraf aan te melden bij het orkest , vanwege de toegang op het kazerne terrein ( concertvmtkv@outlook.com ).

Op 14 april is VMTKV te beluisteren en te bewonderen tijdens het nieuwe bevrijdingsfestival "Free Ermelo 2018" in het gelijknamige Veluwse dorp. Zowel bij het concert als bij het festival zal VMTKV begeleid worden door de Arnhemse zangeres Cathelijne Vaarkamp.

Het Bevrijdingsdefilé in Wageningen op 5 mei staat elk jaar op hun muzikale kalender.

Van 29 juni t/m 1 juli zal VMTKV ook deelnemen aan het Open European Championship in Rastede (Duitsland), waar het orkest tussen de vele toporkesten uit de hele wereld een gooi naar de prijzen zal doen.

Blaas- en slagwerk muzikanten die deze ambiance aantrekkelijk vinden, kunnen zich nog bij dit orkest aanmelden.