• Uitreiking prijs

    S Otten

Mr. Bones (Bram Otten) zet snelste neer tijd op NK droneracen.

12-09-2017, 20:10 | Lezersnieuws | H.S

Afgelopen zondag 10 September is de finale van het Nederlands kampioenschap F3U DroneRace gevlogen bij Modelvliegclub Delta in Zeeland. De jonge Edenaar Bram Otten (piloot naam Mr. Bones) was een van de deelnemers.

Daar, waar het eerder dit jaar allemaal is begonnen waren wij getuige van een zinderende finale.

De 16 beste Nederlandse piloten die uit verschillende rankings zijn geselecteerd en kwamen uit alle regio's van het land afgereisd naar Zeeland.

Al vanaf de start van het Nederlands kampioenschap in April hebben de piloten kunnen wennen aan de wind en wisten zij hier al vrij snel goed mee om te gaan.

De snelste rondetijd (32,6 sec) van de dag werd door Mr.Bones gescoord. Bram Otten is gegroeid in de wedstrijd en pakt met de juiste techniek en skills flink uit!

Hij behaalde hiermee helaas geen podium plaats maar schreef wel de snelste rondetijd op zijn naam en ontving hiervoor een dronetas van een van de sponsors Lowepro!

Mr. Bones startte vorig jaar met droneracen en bouwde zijn eigen drone. In het afgelopen jaar heeft hij veel vooruitgang geboekt. Zo won hij vorig jaar de Deltacup georganiseerd door de modelvliegclub Delta tevens organisator van het NK droneracen.

Droneracen: een jonge sport met veel uitdagingen.

Meer dan genoeg uitdaging voor de piloten. Met zelfgebouwde drones betreden ze baan en het vraagt bijzonder veel behendigheid en een snel reactie vermogen om het circuit te kunnen vliegen. Via een First Person View bril wordt de drone bestuurd. Niet zelden crasht een drone en moet er ter plekke weer een reparatie verricht worden. De meeste piloten zijn ware techneuten en repareren zelf hun drone. Een paar meer professionele piloten hebben een sponsor die de, niet altijd goedkope onderdelen, sponsort. Voor de meeste piloten is het een uitdagende hobby waar ze veel tijd en geld in steken.

Wet en regelgeving:

Bram is lid van de Edesche luchtvaart club. Veel kan hij op het terrein niet trainen omdat de Nederlandse wet en regelgeving het FPV vliegen nog niet toestaat. Slechts d.m.v. aanvragen van een speciale ontheffing mag er FPV gevlogen worden. Deze ontheffing is tot nu toe alleen nog maar verleend voor de NK (selectie) wedstrijden en niet voor individueel trainende piloten. In afwachting op de vernieuwd opgestelde Europese wet en regelgeving hoopt hij in de toekomst wel te mogen trainen voor zijn favoriete hobby.