• Woodrock

    Stock

Megakunstwerk bij Houtclub-EdeDeelnemers gezocht voor WOODROCK

29-01-2018, 14:50 | Lezersnieuws | Cultura

Vanaf 6 februari 2018 zijn houtbewerkers van harte welkom bij Houtclub-Ede om mee te werken aan het maken van een mega groot kunstwerk. Beeldend kunstenaar Coos Hoving uit Lunteren maakte een basisontwerp waar makers bij Houtclub Ede hun creativiteit en vakmanschap op los kunnen laten. Wie mee wil werken aan dit houten kunstwerk is van harte welkom en kan zich opgeven via www.houtclub-ede.nl en via http://www.rockingoldschool.nl/Woodrock.html .

In een periode van ruim 8 weken wordt het enorme houten beeld (zie foto voor basisontwerp) in de werkplaats van Houtclub-Ede nader ontworpen qua kleur, textuur, nuancering en afwerking. Vervolgens wordt het onder deskundige begeleiding door deelnemers gemaakt en in elkaar gezet. Op zo'n manier dat het demontabel is en op zondag 15 april in het Atrium van Cultura kan worden opgebouwd voor een groot publiek dat het 25-jarig bestaan van de Houtclub-Ede bezoekt. De onthulling en opbouw van het beeld valt samen met de eindpresentatie van Rockin' Old School: ROS PAKT UIT#7 waarin opnieuw 4 bands een rockconcert geven in de popzaal van Cultura.

WOODROCK is een initiatief dat ontstond in Rockin' Old School (ROS) vanuit de wens het plezier dat de deelnemers aan ROS beleven te delen met een andere kunstdiscipline. Dat werd houtbewerking. De Houtclub-Ede bleek met zijn 150 deelnemers, dé aangewezen organisatie om zo'n kunstwerk te gaan maken.

Houtbewerkers die zich vóór vrijdag 2 februari opgeven als actief deelnemer aan WOODROCK krijgen een gratis toegangskaartje voor de eindpresentatie van Rockin' Old School (ROS PAKT UIT#6) op vrijdagavond 2 februari om 19.30 uur in Cultura.

Doe mee! Opgave via www.houtclub-ede.nl en via www.rockingoldschool.nl/Woodrock.html.