Lezing 'Wat doet eten met ons?' bij Cultura Erfgoed

15-04-2019, 09:40 | Lezersnieuws | Cultura

In Cultura Erfgoed (tweede verdieping in Cultura) is er op 24 april om 20.00 uur de lezing 'Wat doet eten met ons?'

Hoeveel tijd en energie werd er “vroeger” in het kweken/verzamelen en voorbereiden van voeding gestopt? Men was echt eigenaar van het product wat letterlijk en figuurlijk door de eigen handen was gegaan. Men at wat er was en ging er duurzaam mee om. De maaltijd was een moment van rust, gesprek, genieten en voeden. Nu is voeding iets wat “fast” moet gaan. Op veel verpakkingen staat zelfs de bereidingstijd. We kunnen alle producten kopen want ze zijn het hele jaar door beschikbaar. Maar wat zijn we, naast alle mogelijkheden, technologische vooruitgang en kennis die er nu is, kwijtgeraakt? Mag het ons letterlijk en figuurlijk nog iets kosten?

De lezing wordt gegeven door Hilco van Stuyvenberg, opleidingsdocent bij CHE / en didactisch medewerker bij het WetenschapsKnooppunt Wageniningen University WKWU.

Van harte welkom op woensdag 24 april in Cultura Erfgoed (inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur).