Korfballers Reehorst '45 winnen verdiend van EKCA

19-11-2017, 17:00 | Lezersnieuws | Astrid Snitselaar

Nadat Reehorst '45 de eerste wedstrijd verloor, was de ploeg van Jan Willem van Ede erop gebrand deze week de twee punten te pakken.

Het scorebord stond snel op 2-0 door twee afstandtreffers van Nicole de Lugt. De verdediging van Reehorst '45 was scherp en de aanval van EKCA had het erg moeilijk. De 3-0 kwam op naam van Sonja van Blijderveen. EKCA scoorde een vrije bal (3-1). EKCA speelde slordig. Martijn Werkman scoorde een mooi afstandschot (4-1) en kort daarna maakte Ilse Snitselaar daar 5-1 van. Doordat Reehorst '45 onderling duidelijk communiceerde en hard werkte, lukte het EKCA niet om door te breken. De 6-1 werd door Michel Verstegen gemaakt. Door een afstandschot van EKCA kwam de stand op 6-2. Reehorst '45 liep uit naar 8-2 door een afstandschot van Niels van Golberdinge en een mooi omdraaiballetje van Nicole de Lugt. Reehorst '45 speelde aanvallend snel en effectief. EKCA scoorde nog een mooi afstandschot, maar kort daarna vond Sander van Cappellen de korf (9-3). EKCA scoorde de 9-4. In deze fase van de wedstrijd werd er weinig gescoord en door de frustratie bij EKCA werd het spel ruwer. De scheidsrechter vond het echter niet nodig om in te grijpen, wat veel commentaar opleverde. Gelukkig hield Reehorst '45 het hoofd koel en door een strafworp van Nicole de Lugt en een afstandschot van Sonja van Blijderveen kwam de ruststand op 11-4. Jan-Willem van Ede zette zijn ploeg in de rust nog even op scherp en gaf het advies vooral door te gaan met het eigen spel. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want ook na de rust bleef Reehorst '45 doorscoren. Na twee treffers door Anna Struijk en Nicole de Lugt kwam de score op 13-4 en na een door EKCA gemiste strafworp bracht Nicole de Lugt de stand op 14-4. Daarna liet EKCA iets meer van zich gelden, maar daar werd Reehorst '45 niet door beïnvloed. Na een treffer van EKCA en een verzilverde strafworp door Michel Verstegen (15-5) ging EKCA steeds meer tegen zichzelf spelen. Reehorst '45 daarentegen bleef scoren en na twee scores van EKCA legde Sonja van Blijderveen er nog een mooi balletje in (16-7). In de laatste fase van de wedstrijd lukte het EKCA nog een paar puntjes te scoren, maar door een doorloopbal van Nicole de Lugt en een strafworp voor Sander van Cappellen (door Michel Verstegen verzilverd) kwam de eindstand op 18-11.

Scores: Nicole de Lugt (7), Sonja van Blijderveen (3), Michel Verstegen (3), Niels van Golberdinge, Ilse Snitselaar, Martijn Werkman, Anna Struijk en Sander van Cappellen (1)