Korfballers Reehorst 45 sturen Keizer Karel met lege handen huiswaarts

12-05-2019, 17:44 | Lezersnieuws | Astrid

Op zaterdag 11 mei nam het vlaggenschip van Reehorst ’45 het op tegen Keizer Karel uit Nijmegen. Zeker geen gemakkelijke tegenstander, maar altijd een uitdaging. De ploeg van Ron de Graaf was er helemaal klaar voor, net als het publiek dat in groten getale aanwezig was om Reehorst ’45 naar de overwinning te helpen.

In de eerste helft kwamen de beide ploegen niet los van elkaar. Om en om werd er gescoord. En stond Reehorst ’45 twee punten voor, dan liep Keizer Karel weer in. De ruststand was dan ook 6-6.

In de tweede helft nam Reehorst ’45 de regie over. Met mooie acties en goed georganiseerd spel liep Reehorst ’45 uit naar een stand van 12-8. De coach van Keizer Karel probeerde met een time-out zijn spelers weer te motiveren, wat leek te lukken. Keizer Karel kwam terug tot een stand van 12-11. De eindfase was dan ook zeer spannend. Zou het Reehorst ’45 lukken de punten te pakken of ging Keizer Karel er toch weer met de punten vandoor? Door een strafworp kwam Reehorst ’45 op 13-11 en daarna werd er niet meer gescoord. Opluchting bij spelers, coach én publiek.  

Tiel ’72 staat nu met 18 punten op de eerste plek in de poule, Keizer Karel op de tweede plek met 16 punten en Reehorst ’45 volgt met slechts één punt verschil (15 punten). Reehorst ’45 zal er natuurlijk alles aan doen om geen punten meer te laten liggen, zodat promotie ook voor de veldcompetitie mogelijk blijft.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld tegen PSV op 18 mei op ’t Schuttersveld in Ede. Aanvang: 15.30 uur.