• Kleintje Jong Kunstfestival

    stock

Kleintje Jong Kunstfestival

27-09-2017, 14:20 | Lezersnieuws | Cultura

Op zaterdag 7 oktober zal in het centrum van Ede een 'kleintje jong kunstfestival' plaatsvinden. Het festival staat in het teken van food & art.

De aanloop van dit festival bood enthousiaste jongeren een podium om hun creativiteit te laten zien door middel van creatieve workshops. De workshops zijn door kunstprofessionals gegeven op drie middelbare scholen in Ede: Marnix College, CSG Het Streek en Het Pallas Athene College.

Het Marnix College doet mee aan dit festival met Gymnasium 3, en werken tijdens de lessen beeldende vormging aan de opdracht: fotografie. Afgelopen vrijdag heeft de klas een workshop gehad van Gerard Veerling en de komende weken gaan zij in verschillende opstellingen eten fotograferen in de klas en thuis.

De afgelopen week heeft Ilja van Seters, stedelijk interieur ontwerper een aantal workshops gegeven bij CSG Het Streek. De klassen ZK2F van het vmbo onder leiding van mevr. Van Vliet en 4 CKV van het praktijkonderwijs onder leiding van mevr. Van der Steen hadden de eer om deel te mogen nemen aan deze workshop. De leerlingen gingen aan de slag met het thema Food en Art en hebben een hamburger 2.0 gemaakt met behulp van 3D pennen.

Ook de leerlingen van Het Pallas Athene College hebben een workshop gehad, van kunstenaar Yoke Ferwerda. De leerlingen uit verschillende leerjaren en niveaus uit de kunst en talent klassen op vrijdagmiddag, zijn aan de slag gegaan met het klassieke onderwerp: stilleven. Na het ontdekken van de vormen van het stilleven door individueel te schetsen, zijn de leerlingen gestart op een groot canvasdoek. Verschillende verhoudingen en formaten fruit, groente en servies kwamen op het doek. In groepjes werkten de leerlingen naar een eindresultaat met verf. In de komende lessen worden er licht en schaduwen toegevoegd en zal er aandacht zijn voor afwerking en presentatie.

Het eindresultaat van deze workshops is binnenkort te bewonderen in het centrum van Ede en het Van de Weerd pand tijdens het Kunstfestival Ede op zaterdag 7 oktober. De officiële opening is door wethouder Weijland om 11.11 uur. Het festival is om 16.30 uur afgelopen. Tijdens het festival kunnen bezoekers luisteren naar de band Uncle Jimmy. Uncle Jimmy stopt de rockende jaren '70 in een nieuw jasje.