Kledingbank Ede zoekt vrijwilligers!!

20-12-2018, 14:12 | Lezersnieuws | thea

Het is nog maar een maand geleden dat wethouder H. Veltman-Kamp samen met de coördinatoren de Kledingbank in Ede weer officieel heropend hebben. En nu al blijkt dat de toestroom van cliënten groter wordt. Dat betekent dat de Kledingbank haar openingstijden van 3 naar 4 dagdelen moet uitbreiden. Dit om de wachttijden voor de cliënten niet onacceptabel lang te laten zijn.

Om deze uitbreiding mogelijk te maken zij er op korte termijn nieuwe vrijwilligers nodig. Vrijwilligers, die op vrijdagmiddag in de “winkel” van de Kledingbank staan en cliënten helpen bij het uitzoeken van een passende outfit.

Voor een exacte beschrijving van de functie en hoe te handelen om vrijwilliger te worden kunt u het beste kijken op de website van de Kleidingbank.

www.kledingbank-ede.nl

De Kledingbank-Ede bestaat sinds 2013 en in de nieuwe ruimte aan de Marconistraat 13 helpen vrijwilligers mensen binnen de gemeente Ede, die het financieel niet redden om kleding en schoeisel te kopen. Ruim 750 mensen, waarvan 400 kinderen, worden jaarlijks geholpen. Er is een grote variëteit aan mooie kleding voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. Mensen mogen hier 2x per jaar vier sets kleding per persoon uitzoeken.

Deze kleiding wordt gedoneerd in de speciale rode containers, die gespreid over de gemeente  staan opgesteld. Eén staat er bij de AH op het Rozenplein in Ede en een andere container staat bij de KDS (Koning Davidschool) aan de Ceelman van Ommerenweg 5, 6711 JD  EDE. Daar kan iedereen zijn/ haar (nog goede en schone) kleding naar toe brengen. De kleding wordt vervolgens uitgezocht en geschikt gemaakt om te verdelen onder mensen, die dat echt nodig hebben.

Het is ook mogelijk uw kleiding in de container bij het kantoor van De Kledingbank aan de Marconistraat 13 in Ede te deponeren. Deze container staat hier tijdens de openingsuren (tot een half uur voor sluitingstijd) van De Kledingbank.

Openingstijden Kledingbank.

De openingstijden van de Kledingbank Ede zijn als volgt:

·         Maandag     van    09.00 – 11.30 uur

·         Dinsdag       van    18.30 – 20.30 uur

·         Woensdag   van    13.30 – 16.00 uur

·         Vrijdag        van     13.30 – 16.00 uur (vanaf medio januari 2019)

Afhankelijk van sponsoren

Om dit noodzakelijk werk door te kunnen laten gaan vragen wij uw hulp

Banknummer Kledingbank-Ede: NL82 RABO 0174 9792 07 t.n.v. Kledingbank Ede.