• Feest na het bereiken van de finale. Op de taart is de cover van Dragonfly te zien.

    A. Diks

Kelly ter Velde bereikt finale landelijke schrijfwedstrijd

19-06-2018, 08:59 | Lezersnieuws | Kelly

De Edese Kelly ter Velde is met haar boek Dragonfly uitgeroepen tot één van de acht finalisten van de Crime Compagnie Contest. De winnaar van deze wedstrijd bemachtigd een felbegeerd uitgeefcontract.

De schrijfwedstrijd, georganiseerd door uitgeverij de Crime Compagnie in samenwerking met schrijversplatform Sweek, ging begin mei dit jaar van start. Om kans te maken op het uitgeefcontract werden schrijvers opgeroepen om minimaal 35.000 woorden van hun manuscript, te publiceren op Sweek, in het genre thriller of misdaad.

Dragonfly gaat over de onschuldige journaliste Lina, die in de klauwen valt van een stalker. ‘’De hoofdvraag waar het verhaal omheen geschreven is luidt: Denk je dat het mogelijk is, dat iemand zoveel macht over je heeft, dat je juist die dingen doet, die je niet wilt?’’, licht ter Velde toe.

Alle acht finalisten zijn uitgenodigd voor een evenement dat plaats zal vinden op 26 juni a.s. in Laren, waarbij zij o.a. een thrillerworkshop bij zullen wonen van bestseller auteur Marelle Boersma. In de avond zal de winnaar van het uitgeefcontract bekend worden gemaakt.

‘’Of ik er nu wel of niet met het uitgeefcontract vandoor ga, dat maakt me niet eens zo heel veel meer uit. Alleen de ervaring op zich is al fantastisch om mee te maken. Natuurlijk ga je voor de winst, maar alle finalisten hebben een topprestatie geleverd. Het zou niet erg zijn om van één van hen te ‘’verliezen’’’’, vertelt ter Velde. ‘’Hoe dan ook gaat Dragonfly uitgegeven worden, op welke manier dan ook. Schrijven zit in mijn genen, en ik zal er waarschijnlijk pas mee stoppen, wanneer ik er niet meer ben.’’ Ze sluit af met: ‘’Ik wil via deze weg iedereen bedanken, die op welke manier dan ook, bij hebben gedragen aan de tot standkoming van mijn verhaal. En uiteraard voor het stemmen! Mede dankzij jullie sta ik in de finale.’’