• Met de opbrengst wil De Pleinen de BrainTrainerPlus voor de bewoners kopen

    btp.nl
  • Vilente De Pleinen aan de Pollenstein 174 te Ede

    Vilente
  • Vilente St.Barbara aan het Minister Aalbersepark 1 te Ede

    Vilente

Gezellige herfstfair bij Vilente De Pleinen en St.Barbara op zaterdag 21 oktober

13-10-2017, 13:51 | Lezersnieuws | Vilente

Op zaterdag 21 oktober is er een gezellige herfstfair op maar liefst twee locaties van Vilente in Ede. Voor iedereen die op zoek is naar een leuke dag voor jong en oud, met rommelmarkt, leuke cadeautjes, poffertjes en ander vertier. De woonzorgcentra De Pleinen en St. Barbara organiseren dit om leuke extraatjes aan te schaffen voor de bewoners. "We hopen dus op een grote opkomst!", vertelt medewerker Laura Pico.

"In De Pleinen willen we van de opbrengst de BrainTrainerPlus kopen. Dit is een systeem dat ouderen met beginnende dementie of Alzheimer helpt het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Tijdens de herfstfair krijgen bezoekers van De Pleinen een demonstratie van de leverancier", zegt Laura. Ouderen die de BrainTrainer gebruiken geven aan zich meer aangesloten voelen bij het hier-en-nu. "Je kunt er samen of alleen spelletjes en quizzen op spelen, maar ook een familieboek op maken. Op die manier wordt het contact makkelijker." In woonzorgcentrum St. Barbara beschikken de bewoners al over zo'n mooi apparaat. "Omdat wij zien dat de bewoners hier veel plezier aan beleven, willen wij graag nog een ander geheugenspel aanschaffen. Wat dat precies wordt, overleggen we samen met de bewoners", zegt Karin Terbonssen van St.Barbara. Het Nationaal Ouderenfonds verdubbelt de opbrengst.

De herfstfair in De Pleinen en St.Barbara start om 10.00 uur en rond 14.30 is het afgelopen. "De bewoners kijken er erg naar uit. Het is voor hen best een grote gebeurtenis en leuk om veel bezoekers te ontvangen." Laura legt uit dat het niet alleen gaat om de opbrengst. "We willen graag actief onderdeel zijn van de buurt en die met onze bewoners in contact brengen. Dit is daar een leuke manier voor."

Op de fairs kunnen bezoekers loten kopen en prijzen winnen van deelnemende sponsors. "Geweldig hoe betrokken Edese ondernemers zijn bij de ouderen", zegt Laura. "Effe Anders, Van den Born, Koffie & Koffie, Huuskes, Lanco Mode, Het Vishuis, H&A Mode, Pannenkoekenhuis De Langeberg, Cultura en Bakkerij Onnink. Allemaal stellen zij prijzen beschikbaar. Daar zijn wij ontzettend blij mee!"

Vilente De Pleinen ligt aan Pollenstein 174 en Vilente St. Barbara aan het Minister Aalbersepark 1.