• Burendag 2017

    Collega Malkander

Gezellige burendag in de Bospoort

06-09-2018, 08:15 | Lezersnieuws | Akkelien

Op zaterdag 22 september is het burendag. Ook in de Bospoort zijn er veel gezellige activiteiten georganiseerd. U kunt meedoen aan allerlei sportieve, creatieve en kunstzinnige activiteiten. De burendag begint om 13.00 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten met een barbecue. Er zijn activiteiten bij Meet-Inn, Humanitas en Careander. Ook ondernemers in de buurt doen activiteiten en presenteren zich met hun producten.

Programma
Een jonge buurtdichter doet de opening bij Careander in de Boshoek met een gedicht over burendag. Er zijn veel activiteiten georganiseerd voor en door buurtbewoners, een kennismaking met het leef- en leercentrum van Humanitas, activiteiten van Careander en Meet-Inn. Kom een kijkje nemen, stel uw vragen en maak kennis met deze organisaties in uw buurt.

Opfleuractie
Om de buurt op te fleuren, worden en plantjes geplaatst. Help mee om de plantjes te poten of doe mee aan het wildbreien en wildhaken om de bomen en palen. Zo wordt de buurt opgevrolijkt met allerlei gekleurde handwerkjes. Buurtbewoners kunnen zelf alvast lapjes van 10 tot 40 cm. thuis breien of haken in bonte kleuren. Om 17.00 uur worden de lapjes verzameld bij Meet-Inn en bevestigd om bomen en palen. Kinderen geven de stoep kleur met stoepkrijt en hun eigen creaties.

Ontmoet en groet
Schrijf een kaartje voor uw buur met een compliment of bemoediging en doe deze bij haar of hem in de brievenbus. Kaartjes zijn te krijgen in de Boshoek en Meet-Inn.

Cultuur op straat
Er zijn rondreizende acts die door de hele wijk optredens verzorgen. Zo komen in de Bospoort optredens van theatermaker Arno Setz en verhalenverteller Serge Bosman. Ook buurtbewoners zorgen tijdens deze dag voor vrolijke noot.

Open deuren
De deur van Meet-Inn en de Boshoek staan wijd open. De hele middag is er inloop met poolen, darten, tafeltennis en sjoelen. Vaker elkaar ontmoeten? Dat kan! De Boshoek en Meet-Inn zijn elke week geopend om elkaar te ontmoeten. Kijkt eens op de websites voor meer informatie en openingstijden.

Barbecue
De burendag eindigt om 18.00 uur met een barbecue voor de buurt. Wie aan wil schuiven kan zich opgeven bij Meet-Inn voor donderdag 20 september. Het is fijn als u zelf een stoel, bord, beker en bestek meeneemt.

Samenwerking
Vier organisaties die in de buurt actief zijn hebben de handen ineen geslagen voor het organiseren van deze  burendag. Careander, Malkander, Humanitas en Meet-Inn werken daarmee samen aan een gezellige buurt, waar mensen elkaar vrijblijvend kunnen ontmoeten.  

Locaties
Het leef- en leercentrum is aan de Notaris Fischerstraat 36, Meet-Inn aan de Notaris Fischerstraat 10 en Careander de Boshoek aan de Bospoort 2b.  Deze Burendag wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, gemeente Ede en sponsoring van ondernemers in de buurt.