• Voetbaltoernooi met leerkrachten en studenten Leraar Basisonderwijs CHE

    S. v.d. Kooi

Geslaagd voetbaltoernooi met veel (nieuwe) meesters

27-09-2017, 21:10 | Lezersnieuws | Margreet van der Hauw

Vijftig meesters en meesters in opleiding kijken terug op een geslaagd voetbaltoernooi op woensdag 27 september 2017. Naast het voetbal en was er ook ruimte om ervaringen uit het basisonderwijs te delen. 100% Meesterproof (HMP) van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) organiseerde een het toernooi dit jaar bij de KNVB in Zeist. HMP is het mannenprogramma van de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de CHE.

Siebe van der Kooi, organisator en docent Bewegingsonderwijs aan de CHE: "Het aandeel mannen in de opleiding Leraar Basisonderwijs is groeiend. Het helpt dat er in de opleiding meer aandacht is voor onderwerpen zoals leiderschap, wetenschap en techniek. Daarnaast is het nog steeds heel belangrijk dat de mannen van de opleiding elkaar ontmoeten. Om elkaar fysiek meer uit te dagen, elkaar te stimuleren tijdens de opleiding en te bezinnen op je rol als meester. Daarom organiseren we veel verschillende activiteiten door het jaar heen. Dit voetbaltoernooi is een mooi event waarbij ook leerkrachten uit het basisonderwijs aanwezig zijn." Dit academisch jaar zijn er 36 jongens gestart aan de opleiding Leraar Basisonderwijs van de CHE. Met 28% jongens in het eerste jaar groeit het aandeel jongens in Ede. De afgelopen jaren was het totaal % mannen op de Pabo rond de 25%.

Voorbeelden

Er zijn te weinig meesters voor de klas, terwijl jongens juist voorbeelden nodig hebben. Daarom biedt de CHE een aanvullend 100% Meesterproofprogramma naast de opleiding om mannen te trekken en te behouden in het onderwijs. 100% Meesterproof draagt bij aan de vorming van toekomstige christelijke meesters. Bij de activiteiten staat fysieke en geestelijk uitdaging en gezelligheid centraal.