• Voorproefje van jong- en oud(er)koor in de Honskamp

    Opella

Generaties ontmoeten elkaar in koor

24-09-2018, 12:21 | Lezersnieuws | Opella

Ontmoeting en contact rondom muziek. Dat is het jong- en oud(er)koor. Op Wereld Alzheimerdag vrijdag 21 september 2018 kreeg verpleeghuis de Honskamp in Lunteren een eerste voorproefje van zo’n koor dat bestaat uit meerdere generaties. Zorgdienstverlener Opella wil het komend jaar op diverse plekken in de regio een jong- en oud(er)koor starten.

 

“In het jong- en oud(er)koor vormen ouderen samen met kinderen een koor, dat samen liederen instudeert”, vertelt initiatiefnemer Geeske Telgen, voorzitter van de Cliëntenraad van Opella. “Muzikale ontmoetingen staan centraal. Het koor wordt bijvoorbeeld gevormd door kinderen van de basisschool, verpleeghuisbewoners, familieleden, senioren die zelfstandig wonen, vrijwilligers en verder iedereen die mee wil doen. Ook enthousiaste amateurkoren in de regio kunnen aansluiten.”

 

In de Honskamp zongen oud en jong al wat samen en luisterden ze naar muziek en zang. “Wij zingen elke dag op school”, vertellen leerlingen van groep 5 van de Lunterse basisschool de Triangel. “Zingen is leuk, ook om dat samen met oudere mensen te doen.” Mevrouw Nederhof, die in de Honskamp woont, voelt wel voor zo’n jong- en oud(er)koor: “Ik heb dertig jaar in een koor gezongen. Mijn stem is niet meer zo goed als vroeger, maar ik houd van muziek en van zingen. Ik doe dus in de toekomst graag mee aan zo’n koor.”

 

Lokaal betrokken

“Contact tussen jong en oud is waardevol”, vindt Geeske Telgen. “We kunnen leren van elkaars leefwereld en samen iets moois beleven. Muziek is bovendien niet gebonden aan leeftijd.” Met inzet van lokale betrokkenen en musici wil Opella het jong- en oud(er)koor tot een begrip maken. Het comité van aanbeveling bestaat uit onder anderen André Heuvelman (musicus), Mirjam van ’t Veld (bestuurder Ziekenhuis Gelderse Vallei) en Albert Wissink (dirigent koorschool Midden-Nederland). Geïnteresseerden vinden te zijner tijd meer informatie op www.opella.nl en de facebookpagina van Opella.