• Excursie

    Arie de Knegt

Geldersch Landschap en Kasteelen zoekt vrijwillig excursie coördinator

29-11-2017, 14:51 | Lezersnieuws | Nicole Burgers

Kinderen spelenderwijs meer leren over de natuur, snert eten tijdens lange winterse wandelingen, proeven van eetbare natuur, op zoek naar bosuilen en nachtzwaluwen. Het zijn enkele voorbeelden van excursies die de vrijwillig educatief boswachters van Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) organiseren. GLK heeft een groep van 42 vrijwillig educatief boswachters die in totaal 250 excursies op jaarbasis verzorgen. Zij zijn onderverdeeld in clusters van 4 tot 10 vrijwilligers die elk een eigen gebied bestrijken. GLK is momenteel op zoek naar versterking voor het cluster West Veluwe. Het excursiegebied omvat het Wekeromse Zand, Klein Bylaer, de Sysselt, landgoed Hoekelum, landgoed Schaffelaar, Wilbrinkbos, landgoed Hoevelaken en landgoed Scherpenzeel.

Cluster West Veluwe

Het cluster West Veluwe bestaat uit een leuke groep van vijf vrijwilligers. Iedereen doet tenminste 10 excursies per jaar. Er worden zowel vooraf ingeplande excursies begeleid als excursies op aanvraag. Vrijwillig educatief boswachter Joyce Penninkhof: 'Het leuke is dat we met de groep vrijwilligers ook zelf thema's bedenken. Elke wandeling is een belevenis. We proberen de natuur tot een avontuur te maken! 'Iedere wandeling of fietstocht wordt met z'n tweeën georganiseerd. We bereiden de tocht samen voor, én wandelen of fietsen hem ongeveer een week van tevoren. Dan weten we goed wát we onderweg tegenkomen en bepalen we wie welk verhaal gaat vertellen. We leren ook heel veel van elkaar, en van de cursussen en andere activiteiten die we via GLK krijgen. Het is ontzettend leuk!'

Nieuwe coördinator gezocht

GLK is voor cluster West Veluwe op zoek naar een nieuwe vrijwillig excursiecoördinator. De belangrijkste taken zijn het gezamenlijk invullen van de kwartaalplanningen, coördineren van excursies op aanvraag, bijpraten van de vrijwilligers binnen het cluster, aanspreekpunt voor het GLK hoofdkantoor en de boswachter in vaste dienst. En tenslotte begeleid je ook zelf excursies.

Wie het leuk vindt om op vrijwillige basis een coördinerende/leidinggevende rol te vervullen, goed kan samenwerken, interesse heeft in natuur en cultuur en in de omgeving van Ede of Barneveld woont, kan zich aanmelden. Het coördinatorschap kost zo'n 2-4 uur in de week, al zijn er soms ook wel eens drukkere perioden.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie op www.glk.nl/help-mee/word-vrijwilliger of neem contact op met Nicole Burgers, tel. 06-53 269 547 (ma, di, do) of n.burgers@glk.nl