• SGP-jongeren overhandigen een taart aan fractievolger Gerrit Heij

    SGPJ-Ede

Gebak voor hulpkrachten SGP-fractie Ede

14-02-2018, 23:00 | Lezersnieuws | SGP-Jongeren Ede

Afgelopen woensdagavond heeft de jongerenafdeling van de SGP een fractievolger en de fractie-assistent van de SGP-fractie in de gemeente Ede in het zonnetje gezet. Het gebaar kwam onverwacht: 'Er werd aangebeld door een paar jongeren, spontaan kwamen ze binnenvallen om een taart aan te bieden', aldus fractie-assistent Ralph van Rees. Fractievolger Gerrit Heij heeft de jongeren bedankt voor de 'hartverwarmende actie'.

Een fractievolger is onderdeel van de fractie, speelt een rol in het voorbereiden van de vergaderingen en woont namens de fractie bijeenkomsten en vergaderingen bij. De fractie-assistent ondersteunt de fractie door informatie op te zoeken en de secretariële taken te vervullen.

Volgens de jongeren waren de SGP'ers het meer dan waard, omdat 'ze op de achtergrond veel werk verzetten en je daar normaal gesproken weinig van ziet'. De voorzitter van de jongerenafdeling, Berry Bouw, heeft later op de avond fractievoorzitter Nico van der Poel op de hoogte gesteld van de actie: 'Ik merkte dat hij onze actie zeer heeft gewaardeerd, omdat de fractievolger en de fractie-assistent een waardevolle bijdrage leveren aan het raadswerk en het verdienen om in het zonnetje te staan'.