• De Ketting van Ballonnen te gast bij Budo Academy Physical

    Iris Spaink, fotograaf

Gastvrije dag in Ede voor 22 (ex)kinderkanker patiënten en broers/zussen.

14-08-2018, 21:26 | Lezersnieuws | Robyn

Kinderkanker. Voor de deelnemers van de Ketting van Ballonen iets wat bij hun leven hoort. Van 11-17 augustus zetten 22 (ex)kinderkanker patiënten en broers/zussen zich in om te laten zien wat er mogelijk is na kinderkanker. De deelnemers halen sponsorgeld op voor de KanjerKetting, een project van de ‘Vereniging Ouders Kinderen en Kanker’.

 

De KanjerKetting is een beloningsysteem waarbij de zieke kinderen bij iedere behandeling die ze ondergaan een kraal ontvangen. De ketting verteld hiermee het verhaal over het verloop van hun ziekte en dit maakt het makkelijker om er over te praten met klasgenoten, familie en vrienden. Een aantal van de deelnemers heeft zelf ook een KanjerKetting gekregen en weten als geen ander wat voor steun er uit dit project gehaald wordt. Het mooie is dat er ook broers/zussen steun kunnen halen uit de KanjerKetting.

 

De Ketting van Ballonnen is afgelopen vrijdag gestart bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Via Bilthoven, Culemborg en Scherpenzeel zijn de deelnemers beland in Ede waar we gastvrij werden ontvangen door Ria en Teus Evertsen. De ouders van Gerdo (30), die op 15-jarige leeftijd een hersentumor kreeg, twijfelde geen moment toen de vraag werd gesteld of zij wilde sponsoren. Een middag lang werden de deelnemers in het zonnetje gezet met een lunch, drankjes en de mogelijkheid om te zwemmen. Later op de dag zorgde Sensei John van Budo Academy Physical voor de challenge (uitdaging) van de dag, karate. De 22 deelnemers en de begeleiding werden flink aangepakt op de mat met oefeningen voor de conditie, maar er werd ook zelfverdediging geleerd. Kortom, een prachtige dag in Ede.

 

Aanstaande vrijdag (17 augustus) is de finish van de Ketting van Ballonnen bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht.

 

Wilt u dit doel steunen? Bezoek dan www.vokk.nl of www.samensteunjesterker.nl.