• Gies Pluim

    Stock

Expositie 'Collectie Gies Pluim, kunstliefhebber en ondernemer pur sang'

08-01-2018, 13:50 | Lezersnieuws | Cultura

Op zaterdag 13 januari om 15.30 uur vindt in Galerie Cultura de opening plaats van een expositie rondom de Edese ondernemer Gies Pluim (1928-2016).

In deze expositie is een selectie te zien uit de prachtige kunstcollectie die Gies Pluim tijdens zijn leven heeft opgebouwd. Tegelijkertijd is er in de ronde ruimte Stadswinkel een expositie over het leven van Gies Pluim.

De Edese ondernemer Pluim is bij het oudere publiek bekend als de man die Tesqua heeft gebouwd en het Audi-tennistoernooi heeft georganiseerd in Ede. Minder bekend is dat Pluim ook groot kunstliefhebber was. Hij verzamelde moderne kunst, precolumbiaans aardewerk en allerlei verschillende antieke prenten.

In de Cultura Galerie is een selectie te zien van moderne kunst uit de collectie Gies Pluim en in het atrium hangen verschillende prenten die Pluim zelf heeft gegeven met zijn bedrijf Heritage-prints. In de ronde ruimte Stadswinkel wordt het leven van Gies Pluim belicht en valt van alles te lezen over zijn verschillende activiteiten, ondernemingen, hobby's en passies. In deze ruimte is ook een korte film te zien: 'Het lentefeest van Gies Pluim' over het internationale prof tennistoernooi in Ede dat Gies Pluim organiseerde. Bij de expositie verschijnt een publicatie 'Gies Pluim, levenskunstenaar', een verzameling van herinneringen van familieleden, vrienden, kunstenaars en zakelijke relaties van Gies Pluim.

Graag tot ziens op zaterdag 13 januari om 15.30 uur.