• UItnodiging expositie

    Anja Berends

Expositie Anja - bekende kunstenares uit Ede

17-02-2019, 21:56 | Lezersnieuws | Anja

Persbericht Modern Art By Anja uit Ede.

Opkomende moderne kunstenaar Anja Berends organiseert haar eerste tentoonstelling ooit in Het Witte Kerkje, Ubbergen op 23-24 maart om haar werk te tonen.

Introductie
Mijn naam is Anja Berends en ik schilder moderne kunst. Vanaf mijn vroegste jeugd vond ik tekenen en later schilderen geweldig. Het gaf me een andere kijk op de wereld. Zo ver ik me kan herinneren vraag ik me af hoe kleuren en vormen in elkaar zitten. Ik heb in mijn jeugd veel zwart-wit getekend. Toen ik ouder werd wilde ik toch graag gaan schilderen, maar dan kom je er achter dat je toch techniek mist. Eerst heb ik schilderles gehad in moderne technieken en later realistisch, bij de bekende schilder Hans Bulder. Helaas heb ik in de loop der jaren fibromyalgie gekregen, een ernstige spierziekte waardoor ik mijn carrière heb moeten opgeven. Omdat ik allergisch ben voor bepaalde medicijnen moet ik hiermee leren leven. Als ik schilder ben ik de pijn even kwijt, dus schilderen is voor mij een bepaalde manier van leven geworden. Het is heerlijk even in een andere wereld te zijn. Ik zou nu absoluut niet meer zonder kunnen.

Mijn kunst is bekend door de kleurrijke gezichten. Hiermee probeer ik niet iemand na te schilderen, het moeten portretten zijn die iedereen kunnen aanspreken. Sommige kijken van opzij, andere kijken je recht aan. Soms hebben ze een aparte oogopslag net alsof ze je iets willen vertellen, andere hebben een neutrale blik. Ik heb expres gekozen voor veel kleur, omdat kleur men blij maakt.

Spierziekte
Schilderen is een belangrijk deel van mijn leven geworden. Het heeft een goede invloed zodat ik eventjes voor mijn gevoel zonder fibromyalgie kan leven.

Details Expositie:
Het kleine Witte Kerkje Ubbergen
Rijksstraatweg 38
6574 AD Ubbergen

23 - 24 Maart, 10.00 - 17.00 uur.
Toegang gratis + gezellig hapje en drankje

Voor meer informatie, exposities, hoge resolutie foto’s en samenwerkingen met Anja stuur een email naar info@modernartbyanja.com, of bezoek www.modernartbyanja.com
Instagram: https://www.instagram.com/modernartbyanja