• Ervaren trainers leren je al spelenderwijs skeeleren

    Jelle van Beek

EIJV opent skeelerseizoen

19-04-2019, 11:47 | Lezersnieuws | Edese IJsvereniging

De lente is begonnen! Heerlijk weer om buiten te gaan skeeleren. Wil je ook kennismaken met deze leuke sport? Kom dan naar de open dag van de Edese IJsvereniging op woensdag 24 april van 14.00 - 16.00 uur. Op de open dag doe je mee aan de oefeningen en rijden we een heuse Elfstedentocht!

De Edese IJsvereniging is een bloeiende (en groeiende) vereniging waar je in de winter kunt schaatsen en in de zomer leert skeeleren op de 400 meter baan in Ede. Het zomerseizoen loopt van april tot september. Voor de jeugd is er elke woensdagmiddag een skeelerinstuif waar de basis van het skeeleren wordt aangeleerd: recht op de wielen staan, bochtje rijden, remmen, vallen en uiteraard steeds een beetje sneller worden. Heb je geen skeelers? Dan kun je die bij ons lenen.

Woensdagmiddag skeelerinstuif De EIJV werkt met professionele trainers die de jeugd al spelenderwijs het skeeleren aanleren. Elke skeelerinstuif eindigt met een potje hockey op de skeelers. Daarbij moeten de skeeleraars alles wat ze geoefend hebben inzetten: wendbaar zijn, optrekken, remmen en vooral balans houden. Wil je ook meedoen? Kom dan gezellig langs, elke woensdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 bij de EIJV aan de Langekampweg 6a.

26 april eerste Kelderman Inline Cup Dit seizoen organiseert de Edese IJsvereniging voor de derde keer de Kelderman Inline Cup: een vijftal inline-skate wedstrijden op de 400 meter baan aan de Langekampweg 6 in Ede. Vrijdag 26 april is de eerste wedstrijdavond van 19.00 – 20.30 uur. De competitie is voor jeugd van 4 tot 20 jaar en staat open voor iedereen die van skeeleren houdt. Je rijdt twee keer een afstand op tijd en daarna een aantal rondjes in een groep. Deelname aan de Kelderman Inline Cup is gratis. Vooraf aanmelden kan op www.eijv.nl.