• de Uilen-ploeg van de Pieter Maritz, de algemene winnaars van de zeepkistenrace.

    Menno van Holland
  • De verkenners van de twee verschillende groepen. Links Scherpenzeel en Rechts Pieter Maritz, Ede

    Menno van Holland

Edese Verkenners strijden met een zeepkistenrace tegen scherpenzeelse verkenners.

23-06-2019, 14:57 | Lezersnieuws | Menno

Zaterdag 22 Juni hebben de Edese verkenners van scoutinggroep Pieter Maritz het opgenomen tegen de verkenners van Scouting Scherpenzeel. Afgelopen weken hebben de groepen veel tijd gestoken in het bouwen van hun zeepkisten. Zaterdag 22 juni werd de race gestreden op de atletiekbaan van de Edese kazerne.

De race is opgezet door enthousiaste leiding die het leuk vonden om de verkenners (jongens van 11 t/m 15 jaar) tegen elkaar te laten strijden in zelfgemaakte zeepkisten. De regels waren simpel. De wagens moesten bestaan uit minimaal 3 wielen, een stuur en een rem. De zeepkisten werden beoordeeld op snelheid, behendigheid en schoonheid. Na een traditionele opening met het hijsen van de vlag en het oplezen van de wet kon de strijd beginnen. In verschillende rondes werd er bepaald welke zeepkist in welke categorie had gewonnen. De verkenners werden aangemoedigd door buurtbewoners en ouders die langs de kant stonden.

Scouting Scherpenzeel had mooie wagens waar een aantal opkomsten ingestoken waren. Op een paar vliegende onderdelen na zijn alle zeepkisten de steile baan af geweest. De verkenners van de Pieter Maritz hadden kleurrijke wagens en goed gebruik gemaakt van oude onderdelen die nog in de garage lagen

Joel, Nathan, Maurien, Jochem, Levi en Simon van de Pieter Maritz groep hadden de zeepkist die het over het algemeen het best had gedaan. Na de prijsuitreiking gaven de verkenners elkaar sportief de hand en gingen de 60 verkenners allemaal weer naar huis. Het was een geslaagde middag.