• Jeugd maakt laagdrempelig kennis met wedstrijdsport tijdens de Karate Vanencompetitie

    R. Meijer

Edese karateka's sterk voor de dag tijdens Vanencompetitie

15-04-2019, 11:22 | Lezersnieuws |

Tijdens de 26ste editie van de Karate Vanencompetitie in Amsterdam zijn zondag 14 april zes Edese karateka's van Karateschool Fightin' Nabil in de prijzen gevallen.

Tijdens de Vanencompetitie maken jonge karateka’s op een speelse en ontspannen wijze kennis met de wedstrijdsport. Ze leren omgaan met winnen en verliezen en het presteren onder spannende omstandigheden. Voor elke honderd punten verdienen deelnemers een gekleurd vaantje, corresponderend met de verschillende bandkleuren.

Groene vaan Jomana Otify (schijngevecht), Besan Kamel, Douaa El Ouarzazi en Badr Din Arbaj (sparren) kregen de gele vaan na het passeren van de grens van 100 punten. Lotte van Stempvoort (sparren) overschreed zelfs de grens van 300 punten en kreeg de groene vaan uitgereikt.

Belangrijke waarden De competitiedag in de Calandhal in Amsterdam kende met 322 deelnemers een prima gevarieerde bezetting. De jeugdige karateka's tussen de 3 en 18 jaar oud waren afkomstig van karatescholen uit Ede, Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Leusden, Houten, Dordrecht, Zoetermeer, Den-Haag, Hellevoetsluis en Almere. Naast de uitreiking van de vanen werden tien extra prijzen uitgereikt aan kinderen die op een positieve manier opvielen. De jury keek daarbij niet zozeer naar prestatie, maar naar belangrijke waarden binnen de sport, zoals karakter, etiquette, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en eerlijkheid. De eveneens Edese karateka Djeno Urannie (eerlijkheid) viel die eer te beurt.

Voor meer informatie over karatelessen in Ede (Zuid en Veldhuizen): zie www.fightinnabil.nl