DTS wint overtuigend (0-5)

19-05-2019, 20:40 | Lezersnieuws | Carolien

Zaterdag 18 mei stond de uitwedstrijd tegen Stedoco op het programma. Na de grote ontlading en het fantastische feest van vorige week, was het de uitdaging om te blijven doen wat DTS het hele seizoen heeft gedaan. 

De start was stroef. DTS had overwicht, maar kon Stedoco nog niet helemaal bij de strot grijpen. Er waren een aantal mogelijkheden om de score snel te openen, maar Stedoco kon aan de andere kant ook een aantal keer uitbreken. Na 12 minuten brak Carolien Filippo de ban door na een dribbel in het zestienmetergebied de bal in de korte hoek te schuiven, 0-1. 

Na deze goal was DTS vooral tegen zichzelf aan het voetballen. De warmte maakte het zwaar, het spel was slordig en de kansen die DTS (uit soms mooie combinaties) kreeg, werden niet verzilverd. Daarbij was de keepster van Stedoco een sta in de weg. Uiteindelijk was het topscoorder Willeke Pater die in de 40e minuut (zoals zo vaak) op de goede plek stond om een voorzet van Carolien binnen te schieten en de stand op 0-2 bracht.

DTS kwam sterk de kleedkamer uit. De combinaties waren weer als vanouds, het tempo werd opgevoerd en de ene na de andere kans werd gecreëerd. Stedoco raakte steeds meer vermoeid, waarna DTS toesloeg. In de 62e minuut was het weer Willeke die een fraaie combinatie afrondde door de bal in de korte hoek binnen te schieten, 0-3. Twee minuten later stuurde Carolien Joelle de Bondt de diepte in, waarna laatstgenoemde koelbloedig bleef en in de korte hoek afrondde, 0-4!

In de slotfase werd de stand nog naar 0-5 getild. Na een afgeslagen voorzet van Sanne van Dijk, stond Willeke Pater wederom op de goede plek stond om de bal binnen te tikken. 

Opnieuw een goede en grote overwinning voor DTS. Volgende week treedt DTS alweer voor de laatste keer aan dit seizoen. Dan is FC Eindhoven de tegenstander. 

DTS zal erop gebrand zijn het seizoen op een mooie manier af te sluiten en het puntenrecord te pakken!