DTS dames morsen punten in titelstrijd

12-02-2018, 08:40 | Lezersnieuws | Carolien Filippo

Na het gelijkspel van vorige week tegen koploper Saestum, stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen Jong Alkmaar op het programma. De eerste minuten van de wedstrijd leken veelbelovend. Ondanks dat DTS een aantal kansen creëerde, was het spel erg slordig. Mede door het felle en gedisciplineerde spel van Alkmaar moest te vaak de lange bal worden gespeeld. Na 20 minuten kreeg DTS meer controle en werden er een aantal goede kansen gecreëerd. Zo kreeg Daphne in de 28e minuut een goede mogelijkheid op de 1-0: ze kapte haar tegenstander goed uit, maar stuitte met haar knal op de keeper. Niet veel later belandde een voorzet van Sofie via het hoofd van Willeke op het dak van het doel. Niet lang daarna was daar dan toch de bevrijdende goal. Nadat een vrije trap van Daphne slecht werd weggewerkt, kreeg Willeke de bal in de kluts mee en schoof ze die in de korte hoek: 1-0. Aan de andere kant was Alkmaar een aantal keer gevaarlijk in de counter. De snelle buitenspelers werden regelmatig vanuit achteruit aan het werk gezet. Dit leidde in de 43e minuut tot een grote kans voor Alkmaar. Echter liet Jaimy haar klasse zien en was ze in deze 1 tegen 1 haar opponent de baas. Net voor rust stuurde Carolien Willeke nog weg, maar haar lobje belandde op het dak van het doel.

Met een 1-0 ruststand zochten de teams de kleedkamer op. Ondanks de voorsprong, besefte DTS dat ze nog vol aan de bak moesten. Na rust was het spelbeeld echter hetzelfde en startte DTS opnieuw slordig. Nadat Alkmaar al een aantal speldenprikjes uitdeelde, was het in de 49e minuut raak. Jaimy werd met een schot net buiten de zestien meter verschalkt: 1-1. Hierna nam de druk van DTS op Jong Alkmaar toe. In de 55e minuut was er een schitterende aanval die eindigde op een hand van een Alkmaarse verdediger. De scheids legde de bal op de stip, maar helaas kon Sylvia de penalty niet verzilveren. In het resterende half uur drong DTS aan, maar de bal wilde er niet in. Diep in de blessuretijd was het dan alsnog raak: Ilse schoot de bal na een mooie individuele actie in de linkerhoek: 2-1! De vreugde was groot en de wedstrijd leek gespeeld. Echter besloot de scheidsrechter er nog een aantal minuten aan vast te knopen. Dit werd DTS fataal: een lange bal belandde bij een Alkmaarse, die de bal achter Jaimy knalde en de 2-2 op het scorebord bracht.

Een zware domper voor DTS. Volgende week wacht opnieuw een lastige wedstrijd, waar DTS aantreedt tegen Jong ADO Den Haag.